Dracula Untold Review

Съдържание:

Dracula Untold Review
Dracula Untold Review
Anonim

В Dracula Untold Люк Еванс играе първата си главна роля, като трансилванския принц Влад Темпес, който по-късно ще стане Дракула. Когато Влад беше отведен от турците на младини, за да се бие за тях, заедно с хиляди други деца, той не се върна като същия човек. По време на бурните си години с турците, Влад разви инстинкт за война, който му спечели прякора Влад Цепеш.

Dracula Untold екранна снимка
Dracula Untold екранна снимка

Второ зареждане

Години по-късно Влад създаде семейство и сега управлява Трансилвания. Единствено петно в малкото му кралство е вампирът – изигран от Чарлз Данс – който обикаля планините Брокън Туут. Турските съгледвачи на новия султан (Доминик Купър) също са се запознали с бледата фигура и вече не могат да я разберат.

Влад скоро получава посещение от своите турски съседи, които не само искат част от хазната като данък за Османската империя, но и втори товар деца, за да допълнят армията. Това също означава, че собственият син на Влад (Арт Паркинсън) ще бъде отведен от турците и той не може да понесе това. Той обявява война на Османската империя и трябва да привлече помощта на вампира, за да получи само един шанс.

Dracula Untold екранна снимка
Dracula Untold екранна снимка

Неочаквано развитие

В този момент от историята скоро бихте очаквали Влад да поеме силите на вампира, да победи турската армия и да виси с главата надолу щастливо завинаги. Dracula Untold обаче съдържа история с някои неочаквани развития и успява да натъпче доста съдържание в час и половина. Това също прави филма да се чувства много по-дълъг и никога не става скучен.

Жалко е, че филмът не е много вълнуващ. Веднага щом на Люк Евънс пораснат няколко големи кучешки зъба - които сами по себе си са доста големи - цялото напрежение всъщност се премахва. Като Дракула, той е изключително могъщ и може лесно да се изправи срещу цяла армия сам. От друга страна, начинът, по който са представени неговите сили, е грандиозен и филмът заслужава голям комплимент в областта на специалните ефекти.

Dracula Untold екранна снимка
Dracula Untold екранна снимка

Люк Еванс също заслужава голям комплимент. Той блести като легендарния вампир и имаме предвид това фигуративно, а не буквално. Кумът вече се е доказал в "Хобитът" и "Гарванът", наред с други, но също така изглежда се чувства като у дома си във филм за вампири.

Deus Ex

Следователно е много жалко да видим как аспектът на Deus Ex на филма премахва цялото напрежение и има някои несъответствия в него. Например, поведението на султана се променя много бързо от приятел на враг и обстоятелствата около трансформацията на Дракула също са забележителни.

Dracula Untold екранна снимка
Dracula Untold екранна снимка

Dracula Untold е филм за пуканки без напрежение

Като цяло Dracula Untold се превърна във филм със смесени чувства. Люк Евънс играе първата си главна роля с ентусиазъм и представя много правдоподобен Дракула, който също прави логични избори. Силите на Дракула са добре направени и също се чувстват чудесно мощни, но междувременно те премахват цялото напрежение от филма и има редица несъответствия в него. Ако обаче сте готови за вампирски филм с истински вампири – няма да назоваваме имена – тогава Dracula Untold е точното място за вас.

Плюсовете и минусите

  • Люк Еванс играе (фигуративно) като Дракула
  • Специалните ефекти са на първо ниво
  • Изненадваща история…
  • …което не познава напрежение
  • Несъответствия

Препоръчано: