Akiba's Trip: Undead & Съблечен преглед

Съдържание:

Akiba's Trip: Undead & Съблечен преглед
Akiba's Trip: Undead & Съблечен преглед
Anonim

За тези, които не са забелязали: Akiba's Trip: Undead & Undressed е японска игра. Разработчикът Acquire наскоро направи играта Rain за PlayStation Network, но е най-известен с поредицата Way of the Samurai. Студиото е създател и на Akiba's Trip, който излезе през 2011 г. Undead & Undressed е продължението на тази игра, пусната този месец за PlayStation 3 и Vita.

Разголване на вампири в Токио

Akiba's Trip: Undead & Undressed се развива в квартал Акихабара в Токио, често съкращаван до Акиба. Този квартал е в сериозен упадък, защото градът е пълен със синтистери. Това са вампири, направени в лаборатория. Вместо кръвосмучещи чудовища, Синтистерите търсят жизнена енергия. Те превръщат жителите на Акихабара в безжизнени безделници, които просто гледат разсеяно.

Като истинските вампири, Синтистерите не понасят слънчева светлина. Задачата на Nanashi, главният герой, е да изложи възможно най-много вампири на пряка слънчева светлина. Вие правите това, като буквално разкъсвате дрехите им. По принцип ще се разхождате из града през цялата игра, събличайки хората против волята им.

Ако това звучи като забавна дейност, тогава ще се забавлявате много с Akiba's Trip: Undead & Undressed. Не е нужно да сте перверзник, за да се насладите на тази игра. Akiba's Trip е пълен с пристрастяващ геймплей, забавни странични куестове, интересна история и безброй партита с обличане.

Пътуването на Акиба… по-скоро Акиба Стрип
Пътуването на Акиба… по-скоро Акиба Стрип

Букане на копчета с панталоните на глезените

По-голямата част от пътуването на Акиба е заето с бойни сцени. Нанаши редовно патрулира по улиците на Акихабара и почти всеки път трябва да победи няколко синтистъра. Бойната система е лесна за овладяване. Използвате три бутона, за да удряте краката, гърдите или главата. Когато нанесете достатъчно удари, дрехите на опонента ви ще се разхлабят, което ще ви улесни да го съблечете.

Само когато всяка дреха е изчезнала, печелите – или губите, защото вампирите също се опитват да ви измъкнат. Тъй като обикновено сте атакуван от няколко души едновременно, играта понякога е монотонна, защото натискате едни и същи бутони отново и отново.

За щастие, Нанаши има приятели до себе си, които с радост помагат да победят вампирите. Приятелите му нямат много умения, но поне занимават врага, докато вие биете някой друг. С всеки приятел Нанаши има и специална двойна атака, която нанася много щети и следователно е много полезна за побеждаване на босове.

Женските герои от Пътуването на Акиба
Женските герои от Пътуването на Акиба

Ммм… събирам използвано бельо

След всяка битка си струва да вземете падналите предмети. Винаги ще можете да вземете оръжията на враговете си със себе си, но става много по-интимно от това. Ако направите комбо с дълга лента, враговете ви също ще загубят бельото си. Това, което е отдолу, ще бъде цензурирано, но все пак можете да се насладите на тяхното изоставено бельо.

Можете също да добавите ризи, панталони, поли, обувки, шапки и така нататък към собствения си гардероб. След няколко часа игра вече сте натрупали интересна колекция. Можете да съберете ново облекло по всяко време. Разумно е да се обърне внимание на здравината на материалите, но също така е хубаво Нанаши да се разхожда в костюм на лолита.

Пазаруване в Акихабара

Новите дрехи ви правят по-устойчиви на вражески атаки. В многото магазини в Акихабара можете да си купите нови оръжия и дрехи, ако не намерите нищо интересно сред цялата плячка. Тук можете да закупите и книги, с които да повишите собствените си умения. Къде другаде можете да намерите урок как да събличате поли освен в Япония?

Наистина имате нужда от тези усилвания по-нататък в играта. Битките не са толкова трудни сами по себе си, но понякога има твърде много врагове, за да се справите. В една странична мисия трябва да победите 48 членове на известната J-поп група AKB48. Това е много отнемаща време битка и разбира се не е хубаво, ако се сринеш след 45 членове, защото предпочиташ да носиш пола, отколкото здрави армейски панталони с подплата.

Akiba's Trip има уникални начини да съблечете някого
Akiba's Trip има уникални начини да съблечете някого

В очакване на места, герои и хумор

В Akiba's Trip можете да разгледате цяла част от Акихабара, но изживяването не е наистина гладко. Областта е разделена на няколко много малки зони и ако искате да отидете от другата страна на картата, трябва да се изправяте пред друг екран за зареждане на всеки няколко секунди. Времената за зареждане са кратки, но все пак е досадно.

След всеки екран за зареждане все още отнема много време, докато областта се запълни със знаци. Често вече сте от другата страна на района, без да срещнете никого. Това е особено разочароващо, когато трябва да намерите конкретен герой за мисия. Няма какво да правите, докато чакате, освен да се разхождате малко безполезно.

Европейската версия на Akiba's Trip е изцяло преведена на английски. Супер полезно, но повечето от гласовете изобщо не пасват на героите. Четивните текстове са пълни с шеги, но изглежда никой не е казал на гласовите актьори, че изреченията съдържат хумор. Всички звучат сухо, с изключение на няколко. За щастие можете да изберете и японските гласове с английски текст.

Akiba's Trip: Undead & Undressed е изненадващо забавно

Akiba's Trip: Undead & Undressed е игра със странна концепция, която вероятно се пренебрегва от много геймъри. Това не е съвсем правилно. Akiba's Trip е забавна игра със забавен геймплей, която лесно може да ви държи ангажирани за десетки часове. За съжаление, не всичко е перфектно и понякога ще се уморите от повтарящия се геймплей или много екрани за зареждане.

Плюсовете и минусите

  • Странно и освежаващо
  • Много за събиране
  • Много опции за персонализиране
  • Бойната система няма дълбочина
  • Екран за зареждане на всеки десет метра

Препоръчано: