Изтекоха нови функции на PS VR за PS5

Съдържание:

Изтекоха нови функции на PS VR за PS5
Изтекоха нови функции на PS VR за PS5
Anonim

Винаги е приятно, когато чуем какво прави Sony зад кулисите. Сега става дума за няколко нови функции на PS VR за PS5, които са изтекли в доклад от UploadVR. Новите функции, докладвани в доклада, не са добри и изглежда обръщат целия пейзаж на VR слушалките с главата надолу. Например, PS VR за PS5 ще използва фовеатно изобразяване, което трябва да осигури по-рязко изображение, защото може да изостри зоната на фокусиране, така че това, което гледате.

Как точно работи това, предстои да видим, но вероятно ще има нещо общо и с проследяването на очите, което ще бъде в PS VR за PS5. Слушалките трябва внимателно да следят всички движения на очите ви и постоянно да знаят какво гледате. Ако това действително се превърне в една от новите функции, тогава Sony вероятно ще има злато в ръцете си, тъй като може да направи голяма разлика за социалните взаимодействия във VR и така също отваря вратата за фовеатно изобразяване.

Нови PS VR функции за PS5

Новите функции на PS VR за PS5 дори не спират до тук, защото, както се очакваше, има и много иновации в контролера, който ще използвате. По този начин просто получавате тактилна обратна връзка и адаптивните тригери, които вероятно познавате от контролера Dualsense за PS5. Следователно Sony изглежда иска да заложи на пълно изживяване и предоставяне на възможно най-голямо потапяне в игрите.

С всички тези нови функции на PS VR за PS5 изглежда също, че Sony сериозно се захваща с конкурентите си HTC, Oculus, Valve и в бъдеще Apple. Въпреки това, все още има една слаба точка и това е кабелът, който ще ви е необходим, за да използвате слушалките. VR слушалките все повече преминават към безжични опции, но това няма да е възможно с PS VR за PS5. Освен това ще ви трябва и PS5 и това ще бъде малко по-трудно от очакваното, за щастие PS VR за PS5 няма да се появи преди 2021 г.

Препоръчано: