РЕВЮ НА EPOS H6PRO – Хубави слушалки със солидна цена

Съдържание:

РЕВЮ НА EPOS H6PRO – Хубави слушалки със солидна цена
РЕВЮ НА EPOS H6PRO – Хубави слушалки със солидна цена
Anonim

Различно име, същото качество?

Геймърските слушалки от Sennheiser, като феноменалните 363D, сега се наричат EPOS. Преди това тази връзка все още се характеризираше с името „EPOS |“. Sennheiser , но последната част беше изтрита тази година. Разбира се, логото на Sennheiser върху продуктите също изчезна, но изглежда си остана така: гамата остана почти непокътната и слушалките запазиха качеството, с което Sennheiser бяха известни. И да, това беше и все още е придружено от първокласна цена.

H6PRO идва на цена от 179 евро както за „отворения“, така и за „затворения“модел. Препоръчителна цена на дребно, еквивалентна на H3 Hybrid на EPOS, но Hybrid има опция за безжично използване. От друга страна, H6PRO има опция за (изкусно) премахване на микрофона, така че слушалките да могат да се използват като обикновени слушалки. Освен това с H6PRO имате избор между „затворен“и „отворен“. Повече за тези две опции по-долу.

Image
Image

Отворено и затворено

EPOS H6PRO има два различни варианта (всъщност шест, ако включите цветовете, но това настрана): отворена и затворена конфигурация. Под отворен EPOS означава да можете да чувате околния шум по време на игрова сесия. Помислете си да чуете звънец на врата или пералня, която ви уведомява, че е готова за изпразване. Поради това отворената версия се рекламира като препоръчана за дълги игрални сесии. Личното ни предпочитание също беше към тази конфигурация, която се оказа и най-популярната версия в сайта на EPOS: моделът за момента е разпродаден.

Предишните слушалки от EPOS (като H3 и H3 Hybrid) също носеха името „затворени“, но за H6PRO това означава малко повече. За разлика от отворената конфигурация, затворената има пасивно шумопотискане, така че не чувате почти нищо друго освен вашата игрова сесия. Ако използвате слушалките, за да слушате музика (може и просто да ги включите в телефони), те са идеални за дълги полети или пътувания с влак.

Image
Image

Недостатъци

Самият EPOS изброява разликите между новото дете в блока и съществуващата гама, с лице към лице на H6PRO и GSP500 (който струва почти същото и има подобни характеристики). По-тънката лента за глава и намаленото тегло (-20% в сравнение с GSP500) са двете основни предимства на H6PRO. За съжаление, по-тънката лента за глава (вероятно и поради по-грубата подплата от страната на главата) гарантира в нашия случай, че има само много малко приятно място, където слушалките са наистина удобни. Същото важи и за чашките за уши, които притискат доста отстрани на главата. Да, затова се затварят добре, но за "отворената" версия можеше да е малко по-малко.

Последното винаги ще остане дискусионна точка за слушалките; на един пасва идеално като уши и форма на главата, на друг натиска твърде много ушния канал и ушите му просто са големи. Факт е, че например 363D на Sennheiser беше добър за всички, докато H6PRO не успя да постигне това. Тогава цената отново е много висока, за да се поеме такъв риск.

По отношение на теглото, H6PRO е по-лек от предшественика GSP500 (в края на краищата EPOS поставя новите слушалки до него), но с 321 грама той все още е значително по-малко. И накрая, микрофонът. Системата за изваждане на микрофона от слушалката и затваряне на отвора с капачка е изключително хитра, но самият микрофон не е особено особен. Докато предишните слушалки на Sennheiser (например 363D) звучаха малко по-добре. Тогава премиум цена от 179 евро е трудна…

Image
Image

EPOS не е единственият производител в такъв ценови диапазон със слушалки за игри. Далеч от това: за същите пари имате Astro A40 (и остават два долара), както и богат избор от Steelseries, Corsair (включително RGB, ако това е вашето нещо), Logitech и Razer продукти. Някои дори са безжични (но не винаги са съвместими с bluetooth) или предлагат по-добър съраунд звук.

Тъй като въпреки че затворената конфигурация осигурява изключително добро завладяващо изживяване, намирането на определени звуци в игрите не винаги е толкова добро, колкото се надявате. Нещо много бързо звучи „някъде зад вас“, за което има наистина по-добри опции за 179 евро. В игри, където това има по-малко значение (така че няма Call of Duty и т.н.), това ще бъде по-малък проблем и затвореният аспект е много по-голям плюс. Така че зависи от това какво търсите.

Преглед на EPOS H6PRO – На прав път, но с области за подобрение

Повечето от проблемите на EPOS H6PRO са подобни на тези на GSP370 (тогава EPOS | Sennheiser): щипе малко прекалено много в опит да изключи звука и лентата за глава не е за всеки. Отворената конфигурация е най-добра за по-дълги сесии, но те също не могат да бъдат твърде дълги. Затвореното има предимството на намаляване на шума, но съкращава малко повече сесиите за игра. С цена от 179 евро, EPOS е в трудна позиция с H6PRO, когато става въпрос за конкуренция, всяка от които също има своите предимства и недостатъци. Една безжична опция би направила H6PRO малко по-интересен.

Плюсовете и минусите

  • Здрав дизайн
  • Красиво покритие
  • Разглобяем микрофон с помощта на магнити
  • Заглушаване на микрофона чрез завъртане
  • Без караница с драйвери
  • Много скъпо за малко функции
  • Sweetspot за удобно носене много малък
  • Качеството на микрофона е посредствено
  • Качеството на звука при състезателни стрелби не е прилично
  • Налични по-евтини и по-добри алтернативи

Препоръчано: