За съжаление: вече не можете да станете вещица

Съдържание:

За съжаление: вече не можете да станете вещица
За съжаление: вече не можете да станете вещица
Anonim

The Witcher спечели огромно количество фенове по целия свят чрез успешните игри на CD Projekt RED и, разбира се, едноименната поредица на Netflix. Да не говорим за оригиналните фенове на книгите. Всъщност франчайзът е толкова популярен, че в Полша има училище за LARP (ролеви игри на живо), което може да ви обучи да станете истински вещици.

Поне имаше доскоро. Училището вече затваря врати, съобщи компанията чрез Facebook (подхваната от Eurogamer). Решението беше взето от организацията, тъй като CD Projekt RED оттегли лиценза си за използване на The Witcher.

Защо лицензът на Witcher е отнет?

Програмистът и издателят не биха казали защо лицензът е отнет, но училищната организация казва в публикацията във Facebook каква според тях е причината за прекратяването на партньорството.

Един от членовете на персонала е свързан с ултраконсервативната католическа организация Ordo Iuris, която е против абортите и LGBTQ и не вярва в идеята за равенство между половете. Служителят е съпруга на един от основателите на училището.

По-рано тази година тя беше помолена от Ordo Iuris да изготви закон, който да наказва незаконните аборти и други спорни правила. В резултат на това членът на персонала е дискредитиран, което е докладвано от училището на CD Projekt RED. След това издателят веднага реши да отнеме лиценза, според организацията на училището.

Популярна тема