Топ 10 на най-добрите игри с отворен свят, правени някога

Съдържание:

Топ 10 на най-добрите игри с отворен свят, правени някога
Топ 10 на най-добрите игри с отворен свят, правени някога
Anonim

За да изброим десетте най-добри игри с отворен свят, решихме да изберем само една игра на серия. Просто има твърде много добри игри, за да ги изброим всички, така че направихме строг подбор въз основа на качеството, колко добри са за игра сега и колко прекрасен е светът. Без да хабим повече думи за това обяснение, бързо ще започнем със списъка!

10. Призракът на Цушима

Ghost of Tsushima е една от най-уникалните игри с отворен свят в този списък, благодарение на действието си в древна Япония, по време на монголското нашествие на остров Цушима. Тук се разказва историята за самурая Джин Сакай, който е последният воин на острова, останал на крака. Той трябва да се адаптира, за да спечели войната и да използва тактики, които никога не е смятал за възможни. Резултатът е завладяваща история, която ще ви държи пленени повече от 40 часа.

Това е свързано със страхотния геймплей, който ви отвежда през огромния остров. Като насърчавате играчите да изследват странични куестове и точки на интерес, вие отключвате все повече и повече от картата, като същевременно непрекъснато трупате нови умения и намирате съюзници. Комбинирайте това с брилянтен стил на изкуство, който ви привлича пари в Photo Mode и имате красиво проектиран свят, в който можете да се биете като самурай в продължение на десетки часове. И тогава дори не сме споменали мултиплейъра!

Image
Image

9. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

На осмо място в този списък с най-добрите игри с отворен свят на всички времена е Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Този скъпоценен камък от Hideo Kojima (режисьор и създател на поредицата) успя да комбинира различни елементи от играта по отличен начин, позволявайки на всеки да създаде собствено изживяване. По този начин можете да играете мисии по ваш собствен начин и не сте задължени да се промъквате навсякъде (въпреки че това прави играта малко по-лесна).

В приблизително 45-часовата история са засегнати красиво различни теми, като например колко безсмислено е воденето на война. Това, което пречи на играта да се издигне в този списък, е фактът, че играта може да бъде доста поразителна за новодошлите. В крайна сметка това е петата част от поредица, известна със сложната си история, така че това можеше да се очаква.

Image
Image

8. Fallout 3

Когато Fallout 3 излезе на пазара през 2008 г., играта не направи добро впечатление само като Fallout игра. Играта също се възприема като брилянтна игра с отворен свят поради свободата, която получавате да откриете радиоактивната столица на Съединените щати. Това е само върхът на айсберга с отворен свят, който Fallout 3 представя.

Това, което прави отворения свят толкова страхотен, е съставът от странни герои, които ще останат с вас дълго след като играете. В допълнение към героите, музиката е тази, която допринася изключително много за атмосферата на играта, която ви кара да се чувствате сякаш сте попаднали в 50-те. Като цяло можете да прекарате около 50 часа в скитане из света на Fallout 3 без много усилия, преди дори да сте изгледали половината от играта. Това със сигурност е една от най-добрите игри с отворен свят на всички времена.

Image
Image

7. Red Dead Redemption 2

Следващата в нашия списък с най-добрите игри с отворен свят на всички времена е Red Dead Redemption 2. Това не само е най-новата игра в този списък с най-добрите игри с отворен свят на всички времена, но е и най-новата игра от Rockstar Games, пусната от разработчика. Играта беше пусната на 26 октомври 2018 г., но успя да остави много силно впечатление за кратко време.

Това не е изненадващо с такъв огромен и преди всичко детайлен отворен свят, който безцеремонно отнема около 75 часа от живота ви. Red Dead Redemption 2 съчетава този свят с графики, които никога не са били по-реалистични, за да изведе жанра на игрите с отворен свят на ново ниво. Това не променя факта, че реализмът понякога пречи на геймплея и затова играта попада малко извън първите пет.

Image
Image

6. Minecraft

Minecraft е странен, когато става въпрос за игри с отворен свят, но със сигурност заслужава високо място, когато става въпрос за най-добрите игри с отворен свят на всички времена. От простия стил до безкрайните възможности; Minecraft предлага всичко. Можете лесно да вземете играта и да играете известно време, а също така можете да бродите и да строите (или унищожавате) заедно с някои приятели онлайн в големия отворен свят.

Почти бихте забравили, че Minecraft е игра с отворен свят, защото това, което правите основно, е да разрушавате и изграждате света. Няма мисии, герои, с които да говорите, или грандиозна история. Всичко е за вас, вашия остров и начина, по който оцелявате, което я прави една от най-добрите игри с отворен свят на всички времена. Проста концепция, брилянтно изпълнена.

Image
Image

5. Elden Ring

FromSoftware си направи име с всепризнатите игри Dark Souls, но с Elden Ring, японският разработчик хвърля концепцията на главата си, докато основният геймплей остава същият. Вместо свързан свят, пълен с коридори, Elden Ring предлага огромен отворен свят, със странно количество разнообразие. От зелени пасища и заснежени планини до подземни кралства и регион, най-добре описан като ад. Ще се взирате с отворена уста няколко пъти в областите, които FromSoftware е предоставил.

За да пътувате през отворения свят, получавате и нов спътник, кон, който да призовете. И четириногият приятел може да се използва не само за пътуване, но и за борба с врагове от кон, включително дори огромни босове като огнедишащи дракони. А шефовете, както сме свикнали да очакваме от FromSoftware, са забавни и много предизвикателни. Не само разработчикът е отговорен за дизайна на босовете и ерудицията на Elden Ring, но и авторът Джордж Р. Р. Мартин. Сценаристът на Игра на тронове знае как да се справи със свят, пълен със смърт и предателство.

Image
Image

4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Друга игра, която извежда простата концепция на ново ниво, е The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Тази игра ви представя откритите равнини на Hyrule по реалистичен начин, когато говорим за законите на природата. По този начин можете да изкачите планина, ако искате, но когато вали е много по-трудно, а когато има гръмотевична буря, мечът ви е като гръмоотвод. Светът на Breath of the Wild има свои собствени правила, които трябва да спазвате, но които можете също да злоупотребите.

Ако смятате, че нещо е възможно, наистина трябва просто да го опитате и често забелязвате, че нещо невъзможно все пак е възможно. Моменти като тези правят Breath of the Wild една от най-добрите игри с отворен свят на всички времена. Фактът, че след това имате свободата да играете играта точно както си я представяте, само я прави още по-добра. Следователно не е изненадващо, че прекарвате около сто часа в красивия свят на Hyrule.

Image
Image

3. The Elder Scrolls V: Skyrim

Друга игра, която ви дава възможност да правите всичко, което сърцето ви желае, е The Elder Scrolls V: Skyrim. Когато тази игра се появи на пазара през 2011 г., тя беше новаторска и Skyrim спечели сърцата на много геймъри. С огромен отворен свят, който лесно може да отнеме повече от сто часа от живота ви, можете да се насладите на красивите места и специалните истории, които светът съдържа.

Легендите ни казват, че играта все още се пуска за вашия хладилник или Amazon Alexa, но това само доказва колко добра е играта. Играчите не могат да се наситят на света на Skyrim, тъй като той е пълен с неща за откриване и приключения за преживяване. Това със сигурност е една от най-добрите игри с отворен свят на всички времена.

Image
Image

2. Grand Theft Auto V

На второ място е Grand Theft Auto V, втората игра на Rockstar Games в този списък с най-добрите игри с отворен свят на всички времена. Играта все още се харесва от мнозина и до днес благодарение на GTA Online и това говори нещо за качеството на света. Винаги има какво да се прави в Лос Сантос, когато става въпрос за GTA Online, но играта е фантастична и в света на един играч.

Историята за трима бандити, които още веднъж вървят по пътя на мошениците, е хубава, груба и прекалена, само че понякога ще отнеме часове, преди да започнете. Пренаселеният Лос Сантос е пълен с тайни за откриване и непознати за среща. Играта безцеремонно ще ви държи сладки поне 50 часа, докато непрекъснато играете с усмивка на лицето.

Image
Image

1. The Witcher III: Wild Hunt

Може да има само една най-добра и когато става въпрос за най-добрите игри с отворен свят на всички времена, The Witcher III: Wild Hunt е водеща. Играта на CD Projekt RED все още изглежда красива и до днес и съдържа толкова много тайни, че ще причини главоболие на всеки, който иска да види всичко в играта. Всъщност оставянето на брада с дължината на магьосника Гандалф е още по-лесно.

Играта е толкова добра, защото има толкова много за правене в The Witcher III: Wild Hunt. Няма да скучаете нито за миг в средновековния приказен свят, който изглежда толкова приветлив. Историята само бързо ви поставя на земята, защото светът ви представя повече от достатъчно избори, които предпочитате да не правите. Става въпрос за живота и смъртта в The Witcher III: The Wild Hunt, но това е светът на Гералт от Ривия, който никога няма да забравите!

The Witcher III: Wild Hunt вече се предлага за PlayStation 4, Xbox One и PC.

Това са най-добрите игри с отворен свят

Тъй като постоянно се появяват нови игри, този списък не може да бъде фиксиран в камък. Ако има промени в този списък, можете да следите промените по-долу.

  • 19 януари 2021 г. - Ghost of Tsushima е заменен с Borderlands 2.
  • 26 април 2021 г. - Assassin's Creed Odyssey е заменена от Assassin's Creed Valhalla
  • 31 март 2021 г. - Assassin's Creed Valhalla е заменен от Elden Ring

С най-добрите игри с отворен свят няма да ви се налага да стъпвате извън вратата за години напред. Всъщност, след всички тези часове в големи отворени светове вие автоматично ставате несветски! Кажете ни в коментарите кои според вас са най-добрите игри с отворен свят.

Тази статия е актуализирана на 28 юни 2022 г.

Препоръчано: