От Norton Game Optimizer извличате максимума от тези 5 компютърни игри

Съдържание:

От Norton Game Optimizer извличате максимума от тези 5 компютърни игри
От Norton Game Optimizer извличате максимума от тези 5 компютърни игри
Anonim

Какво точно прави Norton Game Optimizer?

Въпреки че фокусът често се поставя изцяло върху видеокартата, когато говорим за производителност на компютърни игри, това не е единствената част от вашия компютър, която поддържа заглавията да работят гладко. Защото там, където видеокартата може да се разглежда като мускулната маса на вашия компютър, процесорът е мозъкът. Този малък квадрат ще определи точно за какво ще се използва цялата мощност.

Оптимизаторът на игри Norton гарантира, че повече мощност се разпределя за игрите, които играете. По този начин вашата честота на кадрите на вашите игри може да бъде оптимизирана и ненужната мощност няма да се губи за програма, която работи във фонов режим и не е приложима по време на игра.

Но колко повече сок можете да извлечете от вашите игри с Norton's Game Optimizer? Тествахме го с тези пет популярни компютърни игри на компютър, оборудван с Nvidia RTX 3080, процесор Ryzen 5 3600, 32 GB DDR4 RAM и 1440p резолюция. С тези спецификации знаем със сигурност, че видеокартата и RAM няма да представляват пречка за процесора.

Red Dead Redemption 2

По отношение на компютърните игри, Red Dead Redemption 2 е прословуто заглавие. Играта на Rockstar може да изглежда красиво на компютър, дори много по-добре, отколкото заглавието вече изглежда на конзоли. Но за това ще ви трябват само впечатляващи спецификации и особено в областта на вашия процесор.

Red Dead Redemption 2 изисква много от мозъка на вашия компютър. Това отчасти се дължи на големия отворен свят, където активите трябва да се зареждат постоянно. Следователно това е идеалното заглавие за тестване на силата на Norton Game Optimizer. И софтуерът веднага показва на какво е способен.

При най-високите настройки можем да постигнем кадрова честота от 75 fps без софтуера. Ако включим Game Optimizer, веднага забелязваме, че сме по-малко засегнати от колебанията в честотата на кадрите, но че средната стойност също се повишава значително. А именно до 87 кадъра в секунда. Това е увеличение от не по-малко от 16 процента, благодарение на интелигентен софтуер от Norton.

Image
Image

The Elder Scrolls Online

Продължаваме с жанр, известен с важността на добрия процесор, а именно MMO. Тези игри имат не само голям, отворен свят като Red Dead Redemption 2, но и стотици играчи едновременно в една и съща зона – а с някои заглавия дори хиляди. Процесорът трябва да се справи с всичко това, така че тази малка част работи усилено, докато играете MMO.

За теста използвахме The Elder Scrolls Online и се разходихме из оживен град. Това са моментите, в които процесорът наистина работи и следователно е добър тест, за да видите колко влияние може да има Norton Game Optimizer.

И също така с тази игра виждаме положителни резултати със софтуера. Средната честота на кадрите по време на разходка се увеличи от 76 кадъра в секунда до 84 кадъра в секунда. Не толкова високо, колкото в онлайн Дивия запад, но все пак много уважавано увеличение от 10 процента.

Image
Image

F1 2021

Както споменахме, процесорът е отговорен да „казва“на видеокартата какво трябва да се показва на екрана. В някои игри се свежда до факта, че трябва да се заредят много нови активи и в резултат на това процесорът се претоварва. И разбира се, това със сигурност е случаят с бързите състезателни игри, включително F1 2021.

Но до каква степен Norton Game Optimizer може да помогне с това? За да разберем, карахме Grand Prix на пистата Zandvoort, която най-накрая ще се върне във Формула 1 тази година. И точно както в предишните игри, виждаме ясен положителен ефект върху честотата на кадрите.

В края на карането стигнахме до средно 122 кадъра в секунда. Без Game Optimizer това беше „само“110 fps. Това е 11 процента подобрение. Не е лошо за софтуер от пълен пакет от няколко десетки!

Image
Image

Вещерът 3: Див лов

От бързите състезателни игри преминаваме към игра, която е много по-бавна, а именно изключително популярното заглавие The Witcher 3: Wild Hunt. Подобно на Red Dead Redemption 2, тази игра също има голям, отворен свят с много различни детайлни активи за зареждане.

Следователно с предишните резултати не е изненадващо да видим голямо подобрение в честотата на кадрите. Но вярно ли е това? Преди да включим софтуера, стигаме до средно 106 fps при високи настройки. С Norton Game Optimizer отново виждаме добро увеличение до 118 кадъра в секунда. Още едно впечатляващо увеличение от 11 процента.

Image
Image

Total War Warhammer 2

Разбира се, не можем да завършим тест за процесора в игри, без да тестваме RTS. Стратегиите в реално време са известни с това, че изискват много от процесора, особено сега, когато разработчиците искат всички хора да се движат независимо един от друг. Разбира се, това изисква много изчислителна мощност.

За да видим какво въздействие може да има Norton Game Optimizer, ние се обърнахме към Total War Warhammer 2, едно от най-добрите RTS заглавия за момента. И игра с огромни армии!

Тук също виждаме модел, с който вече сме много запознати. С инструмента за сравнение достигаме до 116 fps без софтуер, докато с Norton Game Optimizer достигаме не по-малко от 125 кадъра в секунда. Най-малкото увеличение в проценти със 7 процента, но за същото увеличение с нов процесор ще трябва да бръкнете доста по-надълбоко в портфейла си. Така че, ако искате да извлечете много повече от вашите компютърни игри на разумна цена, Norton Game Optimizer определено се препоръчва.

Тази статия е в сътрудничество с Norton.

Популярна тема