Най-добрите шутъри на PS5 - Стрелба с DualSense

Съдържание:

Най-добрите шутъри на PS5 - Стрелба с DualSense
Най-добрите шутъри на PS5 - Стрелба с DualSense
Anonim

Връщане

Developer Housemarque наскоро беше придобит от PlayStation Studios и има добра причина. Студиото е отговорно за редица интересни игри, от които Returnal е най-новата.

В Returnal играчите влизат в скафандъра на космическия пилот Selene. Тя се разби на планетата Атропос, където се заклещи във времева примка. Всеки път, когато тя умира от една от многото опасности на мистериозната планета, тя се събужда отново на същото място в началото. Мислете за това като за извънземна версия на Groundhog Day или Happy Death Day.

Така че всеки път, когато умрете в Returnal, това означава края на играта, но това не означава, че ще останете напълно с празни ръце. Например, ще запазите характеристиките на оръжията, допълнителен слот за консумативи, предметите, които сте намерили, ще се окажат в басейна с плячка, а важните предмети ще останат в инвентара ви. Но не мислете, че просто ще се върнете на същото ниво, защото всеки път светът на Returnal се изгражда на случаен принцип. Заглавие, в което можете да инвестирате много време и където упоритите излизат победители!

Image
Image

Call of Duty Black Ops Cold War

Когато говорим за шутъри, не можем да пренебрегнем името Call of Duty. В края на 2020 г. първото заглавие от франчайза се появи на конзоли с Call of Duty Black Ops Cold War.

В историята се връщаме назад във времето, тъй като Студената война се развива между първите Black Ops и Black Ops II. Играчите трябва да преследват съветския шпионин Персей, който иска да наклони баланса на силите в Студената война на страната на Съветския съюз. Като служител на ЦРУ, вие трябва да избягвате това на всяка цена, заедно с някои добре известни имена в поредицата Black Ops, като Алекс Мейсън.

Докато кампанията Black Ops Cold War е забавна за игра, основното ястие, разбира се, е мултиплейърът. Можете да се върнете към работа в много различни режими, за да се състезавате срещу други играчи или да се обедините в кооперативния режим Zombies. И ако нямате пари за Call of Duty Black Ops Cold War, сега можете да се забавлявате и с безплатната Battle Royale игра Call of Duty Warzone.

Image
Image

Ratchet & Clank: Rift Apart

Една от игрите, които най-добре демонстрират силата и възможностите на PlayStation 5, без съмнение е Ratchet & Clank: Rift Apart. Мина известно време, откакто емблематичното дуо получи нова игра, но с пускането на PS5 Insomniac Games решиха, че е крайно време да върнат двойката от конюшнята.

Този път Ratchet и Clank просто не трябва да спасяват вселената заедно. След като случайно се озовават в друго измерение, Ratchet среща друг Lombax на име Rivet. Допълнителната помощ също е отчаяно необходима, защото в другото измерение Доктор Нефариъс никога не е победен и друга версия царува като Император Нефариъс. Субектите просто не виждат разликата между Императора и Доктор Нефариъс, така че известният злодей веднага завзема властта.

Както сме свикнали от игрите Ratchet & Clank, можете да стреляте по време на приключението. Не само можете да направите това с цял набор от уникални оръжия, но и с инструмент, наречен Dimensionator, който може да отвори портал към друго измерение. Това дава на Rift Apart напълно нов слой игра, който също така впечатляващо демонстрира на какво е способен хардуерът на PS5.

Image
Image

Control Ultimate Edition

Developer Remedy Entertainment ни предостави цял набор от интересни и новаторски игри през годините. От ноар детектива Макс Пейн до мистериозните приключения на Алън Уейк. И с Control, Remedy предостави следващия интересен шутър.

В играта всичко започва с интервю за Джеси Фейдън във Федералното бюро за контрол. За нула време намира само директора мъртъв, а самата тя е отчетена като зам. Необходимо е, защото сградата, в която се намира FBC - The Oldest House - е превзета от свръхестествени същества, контролирани от образувание, наречено The Hiss.

Контролът се извършва изцяло в The Oldest House, но използва елементи на Metroidvania в процеса, отключвайки нови оръжия и сили, необходими за отваряне на тайни врати или премахване на препятствия. И докато играта напредва, не само няма да получите възможности за игра, но и отговори на много, много въпроси, които ще имате.

Image
Image

DOOM Eternal

След рестартирането през 2016 г., DOOM се завърна в света на шутърите и разработчикът id Software изясни това с DOOM Eternal. Ако търсите експлозивно влакче в увеселителен парк, което кара адреналина да тече във вените ви, не търсете повече от този шутър.

Както обикновено, Doom Slayer отново ви изправя срещу орди от демони, този път по-големи от всякога. Следователно армиите на Ада са на прага на победата, след като са завладели Земята и са унищожили голяма част от човечеството. Има само един човек, който стои на пътя на крайната им цел: вие.

Тъй като демоните са по-силни и по-големи от всякога, за щастие id Software ви дава и няколко нови джаджи. Например, можете да използвате кука за захващане, за да преминете през нивата, но също и да изкачите демон с размерите на къща и да го почерпите с пълен товар от олово в лицето му. Кървав, твърд и брутален, DOOM Eternal е перфектното продължение на почти перфектното рестартиране на DOOM!

Image
Image

Borderlands 3

Франчайзът Borderlands стана толкова популярен през последните години, че има дори филм и спин-оф в процес на подготовка. И това не е много изненадващо, защото игрите от Gearbox Software смесват силна механика на лутер шутър с странен свят и планини от черен хумор.

Вселената на Borderlands е буквално и преносно разширена в третата част, защото вместо само Пандора има няколко планети за посещение. Това увеличава експоненциално разнообразието на флората и фауната и разбира се това се отнася и за добре познатия арсенал. Лудост е да не мислиш дали оръжието е в Borderlands 3.

Това разнообразие и свобода на избор се отразяват и в Ловците на трезори, от които можете да избирате. Всеки от тях има уникален стил на игра и компилации и можете да избирате между три различни способности. Следователно Borderlands 3 изисква няколко преминавания, което е още по-забавно с приятелите ви в кооперация.

Популярна тема