Съдът на Apple и Epic Games започва днес

Съдържание:

Съдът на Apple и Epic Games започва днес
Съдът на Apple и Epic Games започва днес
Anonim

Актуализация -

Първият ден от делото между Epic Games и Apple приключи. След първия ден се занимаваха с доста случаи, от които излязоха и много други новини. Например, вече е ясно, че Epic Games плащат на Sony за междуплатформена игра, но също така бяха направени редица изявления по самия въпрос. Катрин Форест, адвокат на Epic Games, каза, че App Store е затворена градина. Това е същината на аргумента за Epic Games, тъй като собственият контрол и единственият ангажимент на Apple към приложенията, разрешени на нейната платформа, биха създали нечестна конкуренция. Разработчиците ще бъдат принудени да се откажат от 30 процента от приходите, в противен случай няма да им бъде позволено да се показват в App Store.

Причината за делото започна през август 2020 г., когато Apple изтегли Fortnite от App Store. Компанията изтегли играта от каталога, тъй като Epic Games внедри своя собствена система за плащане, което означаваше, че компанията не трябваше да предава 30 процента от приходите на Apple, както трябва да правят всички други разработчици.

Epic Games установи тази злоупотреба с власт от страна на Apple и съди компанията за милиарди долари, главно заради 30-те процента, които трябва да бъдат отстъпени, които според компанията са твърде високи. Според Epic Games, това експлоатира монополната позиция на компанията, тъй като в момента това е единствената възможност да се предложи играта на потребители на iPhone и iPad.

Image
Image

Обжалване и очаквания за съдебни дела на Epic Games

Днес започва дългоочакваното съдебно дело между двете големи компании в Съединените щати. Epic Games иска да постигне с този случай чрез собствената си платежна система, за да може да продава неща във Fortnite, например. Освен това има голяма вероятност App Store на Apple да бъде класифициран като монополист, позволявайки на съдията да даде възможност на разработчиците да заобиколят тези 30 процента или потребителите да могат да инсталират игра по начин, различен от App Store. Това може да стане например на уебсайта на разработчика.

Твърди се, че процесът може да продължи седмици. И двете компании ще имат 45 часа да представят собствения си бизнес. Този случай може да има големи последици за технологичната индустрия и трябва да бъде разгледан внимателно.

Тази статия е актуализирана на 4 май 2021 г.

Популярна тема