Viaplay блокира зрители с VPN

Съдържание:

Viaplay блокира зрители с VPN
Viaplay блокира зрители с VPN
Anonim

Правата за излъчване на филми, сериали и спортни събития обикновено се продават по държава. В резултат на това съдържанието на стрийминг услуга не винаги е едно и също. Много хора използват VPN, за да гледат съдържание от чужбина или да гледат холандско съдържание от чужбина.

Много стрийминг услуги само се опитват да предотвратят това, често защото са задължени да го направят спрямо страната, от която са закупили правата за излъчване. Зрителите на Viaplay вече забелязват, че Viaplay също блокира използването на VPN. Например всеки, който се опита да проследи ГП на Франция от чужбина, се натъкна на проблеми.

Условията и страницата за поддръжка на Viaplay също посочват, че тази VPN блокировка е в сила. Услугата е необходима, за да предостави на клиентите достъп в целия ЕС и Европейското икономическо пространство, но тези, които имат такъв IP адрес чрез VPN, не могат да предават поточно Viaplay. Всеки, който иска да види нещо от холандската гама на Viaplay, докато е на почивка извън ЕС, няма късмет, но в рамките на ЕС можете да търсите навсякъде, ако не използвате VPN.

Много недоволство от Viaplay

Със сигурност не е първият път, когато някои клиенти се натъкват на услугите на Viaplay. Например, има много оплаквания относно качеството на изображението и коментарите по време на предаванията на Формула 1, които също бяха засегнати отново по време на GP на Франция. Според главния изпълнителен директор на Viaplay, това е шумно малцинство, но той също така вярва, че те имат право на по-добро изживяване с услугата.

Популярна тема