Бейби Йода откраднато ли е от този известен филм?

Съдържание:

Бейби Йода откраднато ли е от този известен филм?
Бейби Йода откраднато ли е от този известен филм?
Anonim

В интервю за San Francisco Chronicle (чрез Deadline), Джо Данте каза някои остри думи за The Mandalorian. Данте приписва дълготрайния успех на Gremlins на героя Gizmo, който прилича на бебе. Той също така споменава, че смята, че Baby Yoda е „напълно откраднат и просто копиран по всякакъв начин“от Gizmo.

Виждате сравнение между Mogwai Gizmo и Baby Yoda. Това не е изненадващо, защото и двете са малки същества с големи уши и очи. Разбира се, Бейби Йода е основно базиран на Йода, който се появи доста преди излизането на Гремлини (1984) в Империята отвръща на удара (1980). Все пак не е пресилено да се мисли, че дизайнерите на Grogu са мислили за Gizmo съзнателно или несъзнателно.

Прочетете също: Джордж Лукас имаше едно притеснение относно Baby Yoda

Въпреки убеждението си, че Грогу е бил откраднат, Джо Данте не търси обезщетение. Той казва, че не изпитва негодувание към Lucasfilm или създателите на Grogu. Следователно засега не трябва да се очаква съдебно дело относно дизайна.

Image
Image

Гремлините и Мандалориецът продължават

Независимо дали предпочитате Grogu или Gizmo на вашето изображение, имате какво да очаквате. Gremlins: Secrets of the Mogwai сериалът трябва да бъде пуснат по HBO Max по-късно тази година. Мандалорецът ще започне своя трети сезон в началото на 2023 г.

Популярна тема