Ревю на MSI Katana GF66 - Стойка за раницата?

Съдържание:

Ревю на MSI Katana GF66 - Стойка за раницата?
Ревю на MSI Katana GF66 - Стойка за раницата?
Anonim

MSI Katana GF66 е чисто нов лаптоп за игри, който е оборудван с Nvidia GeForce RTX 3060. Пикантна видео карта, която трябва да помогне на производителността на игрите да достигне по-високо ниво по пътя. Остава да видим дали това е единственият стълб за лаптопа.

Няма нищо лошо под капака

Добрият лаптоп за игри, също като добрия компютър, трябва да се представя под капака в няколко аспекта. GeForce RTX 3060 със сигурност е добро начало. Видеокартата може би е малко по-слаба от 3080 и 3090, но това разбира се е логично. В крайна сметка това е по-малкият брат с причина.

Въпреки това, 3060 определено не осигурява лоша производителност. Игри като Hitman 3 работят гладко около 90 кадъра в секунда, докато Borderlands 3 също работи повече от добре около 60 кадъра в секунда. Удивително е, че скоростта на кадрите наистина започва да блести едва след като стартирате масови заглавия като Fortnite или League of Legends. След това внезапно докосвате скоростта на кадрите, която извлича максимума от екрана.

Самият екран е солиден благодарение на резолюцията 1080p. Най-големият проблем е, че цветовете не се разпръскват добре от екрана. Все едно гледаш дъга, която почти е изчезнала. Все още можете да видите цветовете, но цветовете вече не блестят много ярко.

На помощ идва хубавата честота на опресняване от 144Hz. В края на краищата, това гарантира, че игрите танцуват гладко върху изображението. Като почти всеки лаптоп днес, лаптопът също е оборудван с уеб камера. Това разбира се е скрито малко над екрана и следователно ви помага при срещи и други видео разговори. Не се препоръчва поточно предаване с уеб камерата, тъй като уеб камерата има разделителна способност 720p с 30 fps.

похот за окото

Дизайнът на хубавия и тънък лаптоп също е акцент за лаптопа. Въпреки че е модел с по-ниска цена, не са спестени средства, за да се достави скъпоценен камък за окото. Екранът изглежда спретнат с полутънката рамка, докато черно-червената цветова комбинация осигурява на лаптопа стилен модел.

Червеното сияние идва главно от клавиатурата. Това винаги е червено под клавишите. В резултат на това лаптопът във влака или в класната стая не е диско топка с всеки клавиш, който натискате, но привличате вниманието, когато става въпрос за стил.

Изобилие от опции

Самата клавиатура заслужава комплименти. Не само заради цветовете, но и заради самите клавиши. Те са хубави и леки и могат да понесат побой. Някои лаптопи имат клавиши, които карат всеки удар или удар да се чувстват сякаш се чупят, но за щастие случаят тук не е такъв. Като бонус, MSI току-що успя да натъпче цифровите клавиши в лаптопа, предоставяйки ви пълна клавиатура.

Това прави клавишите малко по-малки, но свиквате много бързо. Това, с което свиквате малко по-бързо, е щракването върху тракпада. Това е малко по-тежко от обикновено, но за щастие пръстите ви се плъзгат гладко и гладко по тракпада. Тъй като това е лаптоп за игри, препоръчваме използването на мишка като стандарт, но ако това не е опция, можете да използвате тракпада съвсем добре.

Свързването на мишка по принцип не би трябвало да е проблем, тъй като лаптопът е оборудван с доста портове. Например Katana GF66 има USB-C 3.2 порт, два USB-A 3.2 порта и USB-A 2.0 порт. Осигурен е и 4K, 60fps HDMI порт.

Създател на проблеми

Фактът, че лаптопът за игри има толкова красив, тънък дизайн, носи със себе си проблем. С почти всяка игра, която играем, MSI Katana GF66 вдига доста шум. Това напомня за дните, когато имахме PS4 под телевизора и просто не излетя като Boeing 747 за Мадрид.

Наистина, това често се случва с лаптопите за игри (особено в средния сегмент), но не е много приятно. Особено притеснителното е, че лаптопът може и доста да се затопли. Ако държите лаптопа в скута си, докато играете, все едно вашият лаптоп функционира и като нагревател.

За сесии за игри е препоръчително да инсталирате лаптопа на бюрото на зарядното устройство, докато играете със слушалки. Особено зарядното е важен детайл, защото издръжливостта на батерията на лаптопа не е голяма. Няма да можете да спестите добра четиричасова сесия, въпреки че батерията ще издържи по-дълго, ако използвате лаптопа само за други неща.

Ревю на MSI Katana GF66 - страхотен Fighter

Като цяло, MSI Katana GF66 е страхотен лаптоп за игри, който може да бъде в крак с яките момчета на няколко нива. Благодарение на GeForce RTX 3060, производителността на лаптопа е добра, позволявайки на игрите да танцуват по екрана при 144 fps. Освен това играете на хубава и здрава вградена клавиатура.

Препоръчва се отделно свързване на допълнителна мишка, но това не би трябвало да е проблем благодарение на различните опции за свързване. Може да се наложи да свикнете с шума, който лаптопът може да произведе и лаптопът също се затопля доста. Ако нямате нищо против тези (донякъде често срещани) проблеми на лаптоп за игри, MSI Katana GF66 със сигурност не е лош избор за приличната цена.

Плюсовете и минусите

  • GeForce RTX 3060
  • 144Hz
  • Хубав дизайн
  • Красива клавиатура
  • Хубава цена
  • Цветовете не са красиви
  • Създател на проблеми
  • Ставаш горещо

Популярна тема