Поглъщането на Activision Blizzard среща ново препятствие

Съдържание:

Поглъщането на Activision Blizzard среща ново препятствие
Поглъщането на Activision Blizzard среща ново препятствие
Anonim

Цената, която Microsoft е готова да плати за Activision Blizzard, е близо 69 милиарда долара. Това го прави най-голямото придобиване в историята на игралната индустрия. В резултат на това има опасения, че последствията от тази сделка няма да бъдат напълно справедливи към конкуренцията и потребителите.

Няколко пазарни власти вече разследват тази сделка. Британският орган за конкуренция и пазари също се присъединява. CMA каза пред CNBC, че иска да разбере дали сделката между Activision Blizzard и Microsoft „може да доведе до по-лоши резултати за потребителите“.

Властите, например, отчитат по-високи цени, по-ниско качество или ограничен избор сред такива лоши резултати. За да получи яснота, CMA ще изслуша обратна връзка от заинтересованите страни до 20 юли. Първото решение по сделката ще бъде направено не по-късно от 1 септември.

САЩ също критикува поглъщането на Microsoft

Също така в САЩ има разследване на сделката между Microsoft и Activision Blizzard. Освен това няколко сенатори там изразиха, че намират сделката за неприемлива. Боби Котик, противоречивият главен изпълнителен директор на Activision Blizzard, би се разминал твърде добре с тази сделка. Въпреки че Microsoft се надява скоро да приключи сделката, все още има някои пречки.

Популярна тема