DiRT Rally 2.0 Преглед - Определено не е състезателна игра за хора със слаби сърца

Съдържание:

DiRT Rally 2.0 Преглед - Определено не е състезателна игра за хора със слаби сърца
DiRT Rally 2.0 Преглед - Определено не е състезателна игра за хора със слаби сърца
Anonim

Преди това Codemasters често използваха името Colin McRae за своите рали игри, в знак на почит към много прославения и едноименен рали пилот, който почина през 2007 г., докато разработчикът не инициира прехода към DiRT и използва това име постоянно в продължение на години. И всъщност от този период винаги сме били впечатлени от качеството, което предлага сериалът.

Това не е по-различно с DiRT Rally 2.0, защото положителната линия продължава на много фронтове, правейки тези състезателни игри стабилни. Въпреки че трябва да се каже, че той остава в свой собствен клас, което не е предпочитание на всеки. Харесвате ли състезания, в които трябва да късате на ръба на възможното по скали, стени или дървета, тогава можете да се забавлявате много с тази игра.

Преглед на DiRT Rally 2.0
Преглед на DiRT Rally 2.0

Непростимо пикантно

Като каза това, от първата минута е ясно пред какво голямо предизвикателство се насочвате. DiRT Rally 2.0 придава на термина „трудно“напълно ново значение: ще бъдете разочаровани от време на време! Тъй като това е игра за състезателни пуристи, липсва урок или опция за измама, като ретроспекции например. Всъщност първите ви мили са хардкор въведение, при което всяка грешка, която направите, може да бъде смъртоносен удар.

Освен ако не стартирате режим като часовник или седмични предизвикателства, първо ще трябва да се справите с малко по-бавните рали автомобили. Например, с кариерното рали не получавате веднага Aston Martin или Chevrolet с огромно количество конски сили под задника си, но ще трябва да спестите много време за тези видове автомобили и да съберете и подобрите собствения си отбор.

За да карате рали се нуждаете от много смелост. Codemasters прави и това, като предоставя игра, която крещи във всичко: „Забавно ми е, така че научи ме как да играя или просто се откажи.“Във време, когато аркадните състезателни игри са широко разпространени, е хубаво да се види, че геймърите, които искат истинско предизвикателство, все още мислят за това. Особено през последното десетилетие Codemasters се фокусира главно върху състезателни игри, които принадлежат към жанра на симулацията, а DiRT поема тортата.

Преглед на DiRT Rally 2.0
Преглед на DiRT Rally 2.0

Първи стъпки във вашия резервоар

Тук няма да можете да вземате завои с пълна газ или просто да забиете колата настрани и да направите перфектен дрифт. Ако на вас ви харесва повече, ще се приберете от студен панаир. DiRT Rally 2.0 има регулируема трудност на изкуствения интелект и множество асистенции като контрол на сцеплението, така че можете да го улесните малко. Това, че повечето от тях са изключени по подразбиране и дори нормален AI може да ви даде целия огън на някои песни, говори достатъчно.

Единственият въпрос е дали Codemasters не отиват малко далеч в това. Предизвикателството създава напрежение и желание да опитате още повече, за да завършите най-накрая това проклето състезание (да се чете: етап) с достойнство. Но поради доста агресивен и бърз AI и дължината на етапите, които лесно могат да продължат десет минути, трябва да издържите много, за да бъдете възнаградени със силно финално време. Поне ако не се окажете безмилостно по средата или по-лошо.

Ако не сте един от най-добрите пилоти на състезание, тогава няма да се разбирате много с потни ръце, даващи най-доброто от себе си за десет минути. Наистина напредвате в шампионат или кариера само като постигате добри резултати. И дори с включени асистенции и средно ниво на AI, това е много по-трудно, отколкото в, например, F1 2018, друга сим игра от Codemasters. Не е непременно лошо нещо, но може да възпре новодошлите.

Преглед на DiRT Rally 2.0
Преглед на DiRT Rally 2.0

Много съдържание, малко украшения

Освен желанието да усъвършенствате шофьорските си умения, DiRT Rally 2.0 ви дава достатъчно причини да се върнете към играта под формата на много съдържание. С кариерното рали вие сте просто сладки за дълго време, но можете също така да участвате в грандиозния Световен рали шампионат на FIA, ваш собствен персонализиран шампионат, исторически състезания, изпитания на време и както ежедневни, така и седмични предизвикателства, които съдържат много разнообразие от видове автомобили, дължини, местоположения и други обстоятелства.

Цялостното представяне за съжаление е нищо в сравнение със спортна игра, която идва от студио като EA. Не е нужно да очаквате същото от кариерен режим à la FIFA по отношение на декорацията в DiRT. Анимациите са много ограничени при победа или загуба на състезание и има много малко около тях, които наистина ви засмукват в играта. Характерно за поредицата и за съжаление не е по-различно с тази част, така че усещането за повтаряне донякъде се спотайва.

Но това не би трябвало да е лошо, защото DiRT Rally 2.0 знае в какво е добър и това е да обслужва чисти рали състезания. Веднага щом пробиете неравности и пясък по остриетата и успеете да задържите колата под контрол, играта играе страхотно. Фактът, че няма миникарта и можете да разчитате само на (регулируемите) насоки на навигатора до вас, поддържа това напрежение добро, защото така или иначе ще навлезете в непозната територия.

Освен излишните украшения, играта е добра аудиовизуално. DiRT Rally 2.0 очевидно е най-добрата част от поредицата и има достатъчно моменти, в които божествените лъчи през дърветата и носещия се пясък на неасфалтираните пътища или мокрия асфалт осигуряват впечатляваща картина. Не е Driveclub или Forza Motorsport 7, но със сигурност не е грозно патенце, а същото важи и за детайлните звуци, които издават вашите високоговорители или слушалки.

Преглед на DiRT Rally 2.0
Преглед на DiRT Rally 2.0

Преглед на DiRT Rally 2.0 - Осмеляваш ли се?

Играта на DiRT е като танц на опънато въже: надявате се да стигнете до края навреме и да не направите голяма грешка междувременно. В случая с тази последна част понякога се чувствате сякаш и вие сте със завързани очи, защото нямате представа какво да очаквате две секунди по-късно и нивото е много високо, може би малко.

Играта с педала на газта и спирачката по криволичещ път, от друга страна, е всичко за това, чисто усъвършенстване на вашите шофьорски умения и поставяне на по-добро време. Независимо дали е срещу часовника или други и независимо дали е онлайн или офлайн, DiRT Rally 2.0 го прави най-добре от всички рали игри. Жалко е, че декорацията изостава в сравнение с останалите и в резултат на това играта изглежда малко скучна извън състезанията, но това е само малко кално пръскане върху цялото изживяване.

Плюсовете и минусите

  • аудиовизуален топ
  • десетки часове забавление
  • състезанията са страхотни…
  • но ужасяващо трудно
  • голо представяне

Популярна тема