Актуализация за Windows 10 май 2019 г. е налична за изтегляне от тестери от днес

Съдържание:

Актуализация за Windows 10 май 2019 г. е налична за изтегляне от тестери от днес
Актуализация за Windows 10 май 2019 г. е налична за изтегляне от тестери от днес
Anonim

Какво е новото в актуализацията на Windows 10 от май 2019 г.?

След добавяне на тъмна тема миналата година, тази нова актуализация вече включва светла тема. Тази по-светла тема придава ярък цвят на стартовото меню, лентата на задачите и центъра за поддръжка. Освен това няколко икони, като OneDrive и Explore, също се променят, за да съответстват по-добре на темата.

Друга голяма промяна е новото и подобрено стартово меню. Това ново меню има по-спокоен външен вид и като потребител получавате много повече свобода при настройване на това, което се показва. По този начин можете да премахнете повече от предварително инсталираните програми.

Другите подобрения включват възможност за пауза на новите актуализации за 35 дни, разделяне между Cortana и търсене и Windows Sandbox, функция, която ви позволява да използвате изолиран работен плот, за да тествате потенциално злонамерени приложения. Във всеки случай, много повече промени от предишната актуализация през март, която се състоеше главно от корекции на грешки.

Екранна снимка на вътрешната програма
Екранна снимка на вътрешната програма

Как да влезете в програмата Windows Insider?

За да тествате всичко, което новата актуализация на Windows 10 от май 2019 г. може да предложи, разбира се, трябва да сте член на програмата Windows Insider. Правите това по следния начин:

  1. Отидете на настройки
  2. Щракнете върху Актуализация и сигурност
  3. Щракнете върху Windows Insider Program
  4. Свържете своя акаунт в Microsoft
  5. Изберете вашето ниво (Колко искате да видите първо)
  6. Рестартирайте вашия компютър

След като вашият компютър се рестартира, актуализацията на Windows 10 май 2019 г. ще бъде инсталирана автоматично. Ако това не се случи, можете ръчно да активирате актуализацията в менюто Windows Update. Не искате да изпробвате повече ранни версии на актуализации? След това, разбира се, винаги можете да се откажете от програмата Windows Insider или да промените нивото си.

Когато се пусне нова актуализация на Windows, обикновено върви добре. Няколко пъти в миналото се е случвало ранните версии на актуализациите да създават много проблеми. Веднъж Microsoft дори предупреди потребителите да не изтеглят актуализация.

Популярна тема