Забележително: Компютрите с Windows 7 вече не искат да се изключват

Съдържание:

Забележително: Компютрите с Windows 7 вече не искат да се изключват
Забележително: Компютрите с Windows 7 вече не искат да се изключват
Anonim

Току-що сте приключили работата си, искате да изключите компютъра си и операционната система ви казва, че нямате разрешение за това. През последните няколко дни този странен бъг се появява при все повече хора. Никой не знае какво точно причинява проблема. Все още не е известно точно колко потребители са засегнати от този проблем.

Няма поддръжка

Windows 7 вече не се поддържа от Microsoft от миналия месец. На 14 февруари Microsoft пусна последната актуализация. Тази актуализация доведе до срив на работния плот и срив за някои потребители. Няколко дни по-късно беше пусната „последна“актуализация. Месец по-късно всички настолни компютри вече не се изключват. Не е известно дали корекция на грешката ще дойде от Microsoft, но потребителите вече са намерили креативни идеи.

Грешката, която кара Windows 7 да спре да се изключва, не е причинена от скорошна актуализация, тъй като софтуерът вече не получава актуализации от Microsoft. Така че проблемът вече е в писмен код. Това прави много по-трудно откриването на проблема, тъй като операционната система съществува от повече от десет години и е пълна с писмен код. Операционната система вече наистина започва да показва проблеми.

Решение

За щастие вече е намерено решение за проблема от потребителите. По този начин можете да влезете в друг администраторски акаунт, след това да влезете отново в собствения си акаунт и да изключите компютъра си по този начин! Единственият недостатък е, че трябва да правите това всеки път. Има и по-трайно решение, но то изисква повече стъпки. Процесът протича така:

  • Отидете до редактора на групови правила (Wind+R, gpedit.msc)
  • Навигирайте до конфигурацията на компютъра > Настройки на Windows > Настройки за сигурност > Локални правила > Опции за сигурност
  • Погледнете вдясно за Контрол на потребителските акаунти: Стартирайте всички администратори в режим на одобрение на администратор и щракнете два пъти
  • Изберете „Активиране“
  • Затворете всички прозорци и принудително обновяване на груповите правила (Win+R, gpupdate /force)
  • Накрая рестартирайте системата си

Все пак най-добрият вариант си остава безплатно надстройване до Windows 10. Всеки потребител на Windows 7 може да получи надстройката безплатно и това се препоръчва от Microsoft. Без повече актуализации за сигурност за операционната система, тя е лесна плячка за хакери и други киберпрестъпници.

Популярна тема