Всички забравиха за тези луди неща за Apple

Съдържание:

Всички забравиха за тези луди неща за Apple
Всички забравиха за тези луди неща за Apple
Anonim

Вземане на отличия в Apple

Apple е основана на 1 април 1976 г. от мъжете Стив Джобс, Стив Возняк и Роналд Уейн. По-специално Возняк и Джобс успяха да издигнат Apple до големи висоти. Последното беше големият знак отвън. Apple успя да обслужва световния пазар през годините с продукти като iPhone, iPad, iMac, Macintosh и можем да продължим безкрайно. Стив Джобс почина през октомври на 56-годишна възраст. Оттогава Тим Кук върши честта.

Много е писано, казано и са правени филми за Apple през годините. Но какво още не знаем за Apple? XGN изброи най-хубавите, най-впечатляващите и най-щурите неща специално за вас, нашите верни читатели.

Image
Image

Windows спаси Apple от унищожение

Apple и Windows са като захар и оцет, двата гиганта се конкурират един с друг от десетилетия. Но Apple може изобщо да не съществува без Windows. Apple беше в най-ниската си точка през 1997 г., Apple беше на практика фалирала и нямаше нищо останало в банката. Но тогава помощта дойде от много неочаквана страна. Windows даде на Apple парична инжекция от 150 милиона долара и даде на Apple място за енергия. Скоро след това Стив Джобс се присъедини към Apple след 12-годишно отсъствие, тогава тропиците изглеждаха свършили за Apple и просперитетът се върна.

В замяна Apple трябваше да поддържа Office на Mac в продължение на пет години и да предлага Internet Explorer като браузър. В Windows често гледат назад към него със съжаление и понякога го наричат „най-идиотското нещо, което някога сме правили“.

Image
Image

Лудите капериоли на Стив Джобс

Основателят на Apple Стив Джобс беше гений в някои отношения, но Джобс имаше и своите луди страни. Джобс почти никога не се къпеше. Джобс беше на силна веганска диета и затова вярваше, че тялото му е свободно от „храчки“. Поради тази причина Джобс не смята за необходимо да вземе душ или да използва дезодорант, например.

Освен това има много истории за факта, че Стив Джобс е имал умението да уволнява хора без основателна причина. Може би най-известният пример е този на Ед Нихаус. Нихаус работеше в Apple и един ден беше в асансьора с Джобс. Историята разказва, че Нихаус го е погледнал по грешния начин, след което Джобс го е уволнил на място.

Сега има много от тези луди, странни истории за Стив Джобс за разказване. Но може би не е толкова приятно да засрамиш някого почти десетилетие след смъртта му. Така че що се отнася до Стив Джобс, нека оставим нещата така, човекът със сигурност означаваше много и трябва да почетем и това.

Image
Image

Забравената реклама на Оруел за Apple

Тъй като Apple не е оставила много красиви неща през годините и ние сме ги оставили малко като розова вода в предишните точки, ние все още искаме да го затворим малко по-хубаво. За това се връщаме назад във времето с нещо, което наистина изпъкна Apple. От чисто теоретична гледна точка много хора знаеха за това, разбира се, но през 2020 г. малко изпадна в забрава.

От 1986 г. Стив Джобс се присъединява към Pixar, на която също е съосновател. Pixar се отличава със своите анимационни филми и в крайна сметка е придобит от Disney през 2006 г. Филмите Toy Story, A Bug's Life и Nemo, наред с други, идват от Pixar. Но и преди Pixar, Стив Джобс изскочи с Apple в областта на кинематографията. Apple успя да се отличи с известните презентации на Стив Джобс, но също така се открои артистично с рекламите си. Може би най-необичайната „забравена“реклама на Apple беше видяна в началото на 80-те години. Рекламата от 1984 г. е показана в края на 1983 г. и началото на 1984 г. Рекламата е силно базирана на 1984 г. от известния британски писател Джордж Оруел. Книгата е публикувана през 1949 г. и се развива през 1984 г. и се възприема като предупреждение срещу нацистка Германия и Съветския съюз на Сталин. Оруел описва в книгата състояние, в което правителството контролира и наблюдава всеки аспект от човешкия живот.

Рекламата е създадена за представянето на Macintosh на Apple и показва свят, в който всички са еднакви. По-късно Apple повтори същия трик с „рекламата на Lemmings“.

Популярна тема