Ревю на MSI Creator Z16 - Стилна игра?

Съдържание:

Ревю на MSI Creator Z16 - Стилна игра?
Ревю на MSI Creator Z16 - Стилна игра?
Anonim

MSI пое нова посока през последните години с нов вид лаптоп линия: серията Creator. Тази серия лаптопи се фокусира повече върху създателите на съдържание, които могат да работят гъвкаво, независимо от местоположението си. Това се постига чрез поставяне на мощен хардуер в по-малък пакет, което води до лаптоп, който тежи по-малко, има много мощност, но също така изглежда страхотно.

Крещящ лек

MSI избира много елегантен дизайн с MSI Creator Z16. Този 16-инчов лаптоп в сребрист цвят има матово покритие, което прикрива доста добре пръстовите отпечатъци. Сребърният корпус също помага за това, въпреки че все още можете да видите няколко отпечатъка на ярка светлина.

Също така веднага прави впечатление колко тънък е лаптопът, когато го носите сгънат затворен. С размери 359x256x15,9 mm, лаптопът е сравнително тънък и следователно лесен за носене в чантата ви или, например, под мишница. При тегло от 2,2 килограма лаптопът също не тежи твърде много, нещо, което понякога може да бъде проблем с по-големите лаптопи за игри.

Излъчващ екран

Теглото не е единственото място, където Creator Z16 се различава от лаптопите за игри. Размерът на екрана също е различен. MSI Creator Z16 има съотношение на екрана 16:10 инча. Това е известно още като златното сечение, което според математическия закон се разглежда като идеалното съотношение като закон на красотата.

Пропорцията не само изглежда добре, но е и изключително вкусна за работа. Допълнителното пространство на екрана ви дава точно малко допълнително пространство, върху което да работите, когато работите с Photoshop или редактирате видео чрез любимия си софтуер за редактиране.

Освен това, можете да очаквате дъга от цветове благодарение на дисплея True Pixel, който MSI използва. Това гарантира, че цветовете изглеждат много добре на екрана, защото се показват много точно. Това е много важно за видеомонтажи, защото и най-малкото обезцветяване е ясно видимо, след като видеоклипът ви приключи с монтажа.

Комбинирайте това с 401 нита яркост, които дисплеят произвежда средно, и е удоволствие да изживеете игри и филми на този лаптоп. Това е, ако сте задали правилно настройките на вашите игри. Повече за това по-късно, тъй като игрите не са първият приоритет на този лаптоп. Това осигурява добро работно изживяване и лаптопът до голяма степен успява в това.

Липса на портове

Фактът, че Creator Z16 е толкова тънък като дизайн, има недостатък за удобството при работа. Портовете нямат HDMI порт. Можете да разрешите проблема чрез отделен хъб (който ви е необходим и за MacBook), но тогава разходите ще се увеличат. Вие наистина не чакате това, но лаптопът е изключително подходящ и като работна станция.

Лаптопа има повече от достатъчно възможности за USB портове. Има USB-C, 2 USB 3.0 порта и Thunderbolt порт и можете също да включите слушалки чрез 3,5 mm aux порт. Разширяването на лаптопа с допълнителен монитор е само малко трудно и имате нужда и от този външен хъб, ако искате да включите LAN кабел в компютъра.

Image
Image

Мощен в малък отпечатък

Въпреки липсата на някои портове, лаптопът не изпитва липса на мощност. Лаптопът има много чист процесор Intel Core i7 (в модела, който тествахме). Видеокартата е Nvidia GeForce 3060, а лаптопът е оборудван с 1 TB SSD за съхранение на всички ваши файлове. По отношение на RAM, има опция за до 64GB RAM, с която можете да изобразите красиво дори най-тежките видеоклипове.

Има и вариант с процесор Intel Core i9. На практика тази опция ще осигури най-доброто изживяване по отношение на игрите. След това можете да очаквате да стартирате Fortnite със 120 fps без никакви усилия, нещо, което е почти сигурно и за Rainbow Six Siege. Това означава, че игрите също са равни на максималния данък на честотата на опресняване на екрана на MSI Creator Z16. Все още можете да стартирате добре други игри като Cyberpunk 2077, въпреки че шутърът от отворен свят на CD Projekt RED ще достигне около 50 fps.

Хлабав бод

Препоръчваме да играете на този лаптоп само ако не сте включили лаптопа. 90-ватовата батерия се изтощава доста бързо и това е жалко. Това наистина гарантира, че лаптопът е хубав и тънък, но без захранване, разбира се, не можете да работите правилно на място, ако батерията се изтощи бързо.

Тъй като MSI Creator Z16 също е от скъпата страна с цена от 2649 евро, жалко е, че батерията се изтощава толкова бързо. Това прави избора да не поставите HDMI порт в лаптопа още по-странен. Тогава лаптопът щеше да е готов за използване като лаптоп за работна станция, на който можете също да играете добри игри. Почти винаги поставяте такъв тип лаптоп на зарядното и го носите със себе си по-рядко.

Ревю на MSI Creator Z16 - Елегантен универсален

MSI Creator Z16 е като цяло много солиден лаптоп, скрит в елегантно яке. Можете да играете много добре с това устройство, въпреки факта, че не можете да стартирате всяка игра в максималните настройки. Това има смисъл, защото лаптопът не е създаден за това. Първо и най-важно, това е лаптоп за създатели на съдържание.

Лаптопът успява изключително много в това, благодарение на мощната производителност под капака. Освен това ще бъдете разглезени с красив 16:10 дисплей, който предоставя изключително точни цветове. Ако батерията също беше на първо ниво, пакетът щеше да е напълно впечатляващ. За съжаление, MSI просто не е по-малко от това.

Плюсовете и минусите

  • Елегантен дизайн
  • Фантастичен 120Hz екран
  • Ефектни цветове
  • Изчистени спецификации
  • Липсващи портове
  • Лоша батерия
  • Скъп

Популярна тема