Valve също тества Linux портове за Steam Deck

Съдържание:

Valve също тества Linux портове за Steam Deck
Valve също тества Linux портове за Steam Deck
Anonim

Valve винаги е използвала Proton, за да предлага Windows игри на Linux, включително Steam Deck. Това се отнасяше и за игри, които имаха Linux порт. Сега компанията само заявява, че ще тества възможно най-много Linux портове.

Valve иска да гарантира, че Proton се препоръчва само ако версиите на Linux не работят правилно. Това означава, че дадена игра не преминава тест за съвместимост или има други сериозни проблеми. Целта е винаги да имате най-доброто изживяване в Steam Deck.

По принцип това може да означава, че игрите на Linux могат да очакват по-добри Linux портове в бъдеще. Това важи както за Steam Deck, така и за други компютри с Linux. Все пак някои играчи казват, че не са напълно доволни от това развитие.

Какви проблеми има при игрите под Linux?

Линукс портът е приоритет за малко разработчици. Например, понякога DLC се пускат само под Windows, докато основната игра има версия за Linux. Proton е важен за предлагането на Valve в Steam Deck, така че се очаква версиите на Windows чрез Proton да работят по-добре на Linux, отколкото повечето собствени портове.

Valve ще продължи да предлага опция за игра през Proton, дори ако бъде одобрена версия за Linux. Надеждата е, разбира се, че Linux портовете ще се подобрят, но за щастие остава по-безопасният вариант за възпроизвеждане на версията на Windows чрез Proton.

Популярна тема