Популярност Windows 11 е много разочароващо

Съдържание:

Популярност Windows 11 е много разочароващо
Популярност Windows 11 е много разочароващо
Anonim

Според анализ на AdDuplex броят на потребителите на Windows 11 почти не се е увеличил през последния месец. През март системата зае само 0,1 процента от пазарния дял на Windows 10 и 11. Общо 19,4 процента от потребителите на Windows 10 и 11 сега са за Windows 11.

Затова много потребители на Windows се придържат към доказания Windows 10. Последните две версии на тази система са най-популярни. Голяма част обаче използват и по-стари версии. Някои потребители дори работят с версии на Windows 10, които се връщат към 2018 г.

AdDuplex базира тези цифри на потребителски данни от селекция от 5000 приложения от Windows Store. Разбира се, това не е непременно напълно представително за всички потребители. Цифрите наистина съответстват разумно на изследванията на самата Microsoft.

Microsoft прави Windows 11 труден за достъп

Може да не е голяма изненада, че потребителската база на Windows 11 е донякъде разочароваща. Системните изисквания за операционната система са доста високи, което означава, че много хора не могат да надстроят без да купят нов компютър. Освен това, разбира се, има много хора, които не искат да преминат набързо към нова система, тъй като това често е придружено от проблеми с никнене на зъби.

Популярна тема