Windows вече е наличен за инсталиране на Steam Deck

Съдържание:

Windows вече е наличен за инсталиране на Steam Deck
Windows вече е наличен за инсталиране на Steam Deck
Anonim

Въпреки че Steam Deck често се нарича конзола, той всъщност е преносим компютър. Valve няма нищо против, ако искате да инсталирате друга операционна система или приложения (въпреки че трябва да внимавате, ако едно от тези приложения е Nintendo емулатор). Компанията вече предостави необходимите драйвери за инсталиране на Windows на вашия Steam Deck.

Има само няколко предупреждения. Първо, все още няма аудио драйвери, те ще дойдат по-късно. Освен това в момента можете да инсталирате само Windows 10. Тези, които искат Windows 11 на Steam Deck, ще трябва да изчакат актуализация.

Освен това, все още не можете да създадете Steam Deck с двойно зареждане. Инсталирането на Windows изисква SteamOS да излезе от устройството и вие оставате с Windows, докато в крайна сметка не го деинсталирате. Планирана е актуализация на BIOS, която позволява двойно зареждане за SteamOS 3.

Как да инсталирам Windows на Steam Deck?

Ако все пак искате да се впуснете в Steam Deck с Windows, първо трябва да се уверите, че имате операционната система на USB или microSD. Изключете устройството и след това натиснете бутона за захранване, докато държите натиснат бутона за сила на звука. От менюто, което получавате, можете да изберете да инсталирате Windows от USB или MicroSD. Разбира се, трябва да инсталирате и необходимите драйвери.

Все пак изглежда ненужно за повечето потребители да инсталират Windows в момента. Повече от 1000 игри са проверени за Steam Deck. Изискванията за този статус са високи, така че всички игри, които са проверени, трябва да работят безупречно на SteamOS.

Препоръчано: