Производителността е ключът и MSI го предлага

Съдържание:

Производителността е ключът и MSI го предлага
Производителността е ключът и MSI го предлага
Anonim

Разбира се, всичко това може да е вярно, когато виждате компютър само за обикновена употреба в офиса или общо забавление. Производителността на компютъра е по-важна, отколкото си мислите, поради нарастващото търсене на видео съдържание, възхода на Metaverse, по-широките приложения на AI и разбира се количеството AAA игри!

Завършете изчислението и тогава търсенето на мощен компютър изведнъж вече не е толкова лудо. Но как всъщност изчислявате това? Нека да разгледаме как тези тенденции стимулират нуждата от мощни компютри.

Image
Image

Експлозията в количеството видео съдържание

Можете лесно да разберете по вълната от видеоклипове в YouTube и популярността на стрийминг услуги като Netflix или Apple TV+. Гледането на видеоклипове не изисква толкова много компютърна мощност, но създаването им е съвсем различна история. Ако сами сте опитвали да редактирате видео, било то професионално за забавление, скоро ще откриете, че е изключително болезнено, когато производителността на вашия компютър е под нивото.

Нуждата от производителност нараства с увеличаване на разделителната способност на видеото. Помислете за 4K, 6K или може би искате видео в 8K! В допълнение, за 2D или 3D анимации се нуждаете от същото или дори по-високо ниво на производителност при моделиране, текстуриране или рендиране. За да се справите с тези тежки натоварвания, имате нужда от компютър с многоядрен процесор, който би бил много полезен за кодиране/декодиране на видео, и графики, които могат да поддържат хардуерно ускорение за увеличаване на скоростта на видео визуализациите.

Image
Image

Възходът на метавселената

Когато беше предложена идеята за Metaverse, всички изглеждаха много ентусиазирани за нея, но рядко се осъзнаваше колко усилия ще са необходими за разработването на Metaverse. Metaverse е виртуален свят, в който можете да имате напълно различни житейски преживявания. За да изградят този свят, разработчиците трябва да направят тонове 2D/3D моделиране, изобразяване, UI/UX дизайн и огромно софтуерно програмиране. Всичко това изисква масивна компютърна производителност, като масивна RAM или мощен процесор, който може бързо да компилира милиони софтуерен код.

Ако искате да се регистрирате за Metaverse, вие също се нуждаете от мощен компютър, който може да работи безпроблемно с HMD (монтиран на главата дисплей), като например компютър с прилична NVIDIA RTX графика. В противен случай може да възникне замайване поради недостатъчно рамки на дисплея поради лоша производителност. Някои марки компютри, като MSI, започнаха да етикетират квалифицираните компютри „Meta Ready“, което улеснява всеки, който търси хардуера, който може да превърне Metaverse в реалност.

Image
Image

По-широкото приложение на AI (изкуствен интелект)

Всъщност вече е навсякъде - автономно шофиране, бизнес разузнаване, управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM), оптимизация на производството. Доказано е, че изкуственият интелект подобрява ефективността и намалява разходите за различни бизнеси, но има и цена.

Имате огромно количество данни за събиране за анализ, така че е необходима по-висока производителност, за да се обучи невронната мрежа да взема по-добри решения. Само с квалифициран хардуер като NVIDIA CUDA разработчикът на AI може да изгради математическия модел или алгоритъм за обучение и анализ на данни. Имате нужда и от компютър с мощен процесор (като Intel Core i7) и по-голяма RAM памет за софтуерно програмиране.

Image
Image

Количество AAA игри

Нарастването на AAA игрите доведе до необходимостта от компютърна производителност. AAA игрите могат да осигурят реалистични сцени, герои и изключителни игрови изживявания, които ще ви впечатлят. Само с отлична производителност, тези AAA игри могат да се управляват само с по-висока разделителна способност и повече кадри, осигурявайки наистина завладяващо игрово изживяване. Имате същата логика и от страна на разработчиците: солиден хардуер с голяма производителност, като NVIDIA RTX графика, е необходим за стартиране на двигателя на играта и свързаните с нея арт дизайни.

Пригответе се за бъдещето

Значението на производителността на компютъра е очевидно и ако искате да наваксате тези тенденции, трябва да се подготвите с голяма производителност. MSI, марката за персонални компютри, известна със своята отдаденост на производството на висококачествени лаптопи, ви дава ръка, която ви позволява свободно да се възползвате от тези тенденции:

  • Серия Raider GE - Първокласна производителност за най-тежки работни натоварвания
  • Серия Ste alth GS - Истинската преносима мощност
  • Vector GP Series - Прилична производителност за геймъри или професионалисти
  • Серия Creator Z - Фокусирани върху творците лаптопи с превъзходно качество на изработка

Коя линия лаптопи изберете, всички те идват със силни спецификации за редактиране на видео, 3D моделиране, натоварвания с изкуствен интелект и, разбира се, AAA геймплей, благодарение на много добри спецификации. Изброили сме ги за вас по-долу.

  • Многоядрени процесори Intel Core i7 серия H
  • NVIDIA RTX 3070 (или по-нова) графична карта
  • Огромен капацитет на RAM и SSD памет
  • Бърза мрежова връзка
  • Гъвкав I/O, включително HDMI, Thunderbolt и USB Type-C
  • Добре оборудвани термични елементи за CPU/GPU разсейване на топлината
Image
Image

В крайна сметка е ясно, че производителността на компютъра все още е важна и особено играе голяма роля зад кулисите. Възхитени сме от повече висококачествено видео съдържание, възползвайки се от по-широкото приложение на AI в нашето ежедневие, изненадани сме от напълно различни житейски преживявания чрез Metaverse и сме потопени в истинския завладяващ AAA геймплей, благодарение на страхотната компютърна производителност.

Ако искате да се посветите на подобряването на бъдещето или просто искате да изживеете прекрасния виртуален свят на Metaverse, MSI Notebook като компютър със страхотна производителност винаги е ключът. MSI вече има по нещо за всеки, както и страхотни предложения! Вижте тук прегледа на всички оферти.

Тази статия е в сътрудничество с MSI.

Популярна тема