Всичко, което трябва да знаете за Lenovo Legion 7

Съдържание:

Всичко, което трябва да знаете за Lenovo Legion 7
Всичко, което трябва да знаете за Lenovo Legion 7
Anonim

Lenovo наскоро обяви Legion 7 и 7i, включително Slim моделите. Още едно стъпало по-високо от Legion 5 и следователно новият експонат. В Милано компанията разкри повече подробности за "най-мощните 16-инчови лаптопи в света". За да се харесате на възможно най-много хора в по-сериозната игрална общност, има доста вкусове, от които да избирате.

XGN присъства на демонстрацията и разговаря с John Miedema, EMEA старши. Мениджър бизнес развитие на Lenovo Legion за гамата, с която марката иска да превземе света от юни. Но от 5 до 7… Къде е Легион 6 все пак? „Ние в Lenovo Legion винаги търсим Добри, По-добри, Най-добри“, каза Миедема.„Погледнете автомобилната индустрия и ще видите, че BMW има 3, 5 и 7 серии. Започваме с IdeaPad Gaming 3, след това имаме Legion 5 и сега Legion 7. Това е нашата оценка Добър, По-добър, Най-добър.“

Image
Image

Стелт стил

На пръв поглед приликите между различните модели Legion 7 са много силни. Естетически всичко е минималистично и изчистено, почти делово, ако не беше RGB осветлението, което излиза от клавиатурата и дъното на лаптопа. Тези красиви цветове също могат да се регулират синхронно с това, което се случва на екрана. Блестящо!

В допълнение, клавиатурата съдържа нови WASD сензори за сила, които ви дават контрол върху, например, ускорението на вашия герой или превозно средство. Вече не е само въпрос на ускоряване или не; сега вече можете да дозирате чрез по-силно или по-слабо натискане на бутоните. Особено полезно по време на състезателни игри, ако нямате волан или не винаги искате да посягате към контролера. Остава да видим дали можете да бъдете също толкова удобен с него.

И двата модела 7.7i и Slim имат тъмносив корпус, 16-инчов дисплей с WQXGA разделителна способност (2560 x 1600 пиксела) и съотношение 16:10, поддръжка на Dolby Vision, до 240Hz променливи честоти на опресняване и G-sync или AMD FreeSync Premium. Що се отнася до връзките, имате късмет с множество USB-C портове отляво и отдясно и цял куп допълнителни портове отзад. Помислете, разбира се, за захранване, HDMI 2.1, аудио жак и други.

Теглото е сравнително голямо и варира между 2,1 и 2,5 кг, в зависимост от вида, който изберете. Но можете да очаквате това от лаптоп от този калибър. Все пак това е тънък лаптоп, но максимум 19 mm.

Image
Image

Живо изпълнение

Под капака е мястото, където са разположени големите оръжия от Intel и Nvidia или от AMD. С тези спецификации десктоп вече дори не е необходим за мнозина. Legion 7i разполага с 12-то поколение Intel Core i9-12900HX или i7-12800 HX. Ако предпочитате AMD, 7 ще завърши с Ryzen 9 6900HX или Ryzen 7 6800H.

С лаптопите, насочени към сегмента на игрите, GPU разбира се е по-важен от CPU. И не са правени съкращения по това, с избор между NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti или 3070 Ti. Така че включете проследяване на лъчи!

Вариантите Slim дори не са толкова лоши за всичко това. В допълнение към гореспоменатите възможни процесори, Slim в най-леката си форма може да има Intel Core i5-12500H или Ryzen 5 6600H. По отношение на видеокартата това е RTX 3050 до 3070 или AMD Radeon RX 6600 или 6800S. Малко по-малко сурова мощност, но и по-ниска цена.

Батерия и охлаждане

За да запазят цялата тази процесорна мощност под контрол и да й осигурят достатъчно мощност, те не са забравили батерията и охлаждането на чертожната дъска. Надграждането до 99,9 Whr гарантира, че Legion 7 и 7i имат най-голямата батерия досега в 16-инчов лаптоп и по-дългите игрови сесии не са проблем. Ако искате най-висока производителност, свързването към електрическата мрежа разбира се е най-добрата идея.

Какво ще кажете за охлаждането? Лаптопите понякога могат да излетят веднага щом действието на екрана стане малко прекалено забързано. Ако видеокартата стане твърде гореща, можете също да изпитате дроселиране с падане на рамката като резултат. Miedema: „При дроселиране системата се нагрява твърде много и лаптопът започва да се охлажда. Това може да е за сметка на производителността или TGP (общата графична мощност) е ограничена. Сравнете го със себе си, когато излизате да тичате навън. В един момент трябва да спрете, защото системата ви е претоварена."

И ключова роля играе течното охлаждане, тенденция, която виждаме и в PlayStation 5 на Sony и усъвършенствания софтуер. От машинно обучение до алгоритъм, който следи дали температурата не се повишава твърде бързо и се намесва по-добре.„Искате лаптопът да остане хладен, но също така искате шумът да се поддържа в граници“, казва Miedema.

Цени и пускане на пазара

Моделите Legion 7 са мощни, но в никакъв случай не са евтини. С това Lenovo Legion показва, че новата линия е ясно насочена към сегмента от висок клас.

Legion 7i с процесор Intel Core е с начална цена от 2999 евро и с право може да се счита за флагман. Legion 7 с хардуер на AMD е 2599 евро. Препоръчителните цени на дребно на моделите Slim на 7i и 7 са съответно 1999 евро и 1899 евро.

От юни различните модели от линията Legion 7 ще бъдат налични.

Популярна тема