Преглед на кампанията Halo Infinite – Приключение на Zeta Halo

Съдържание:

Преглед на кампанията Halo Infinite – Приключение на Zeta Halo
Преглед на кампанията Halo Infinite – Приключение на Zeta Halo
Anonim

Върнете се от отсъствието

Разработчикът 343 Industries остави много фенове настрана с Halo 5 Guardians. Играта не беше приета много ентусиазирано и в известен смисъл Halo Infinite е начинът на студиото да си върне това доверие. С издаването зад ъгъла, следователно е крайно време да погледнете и да видите къде стои Halo през 2021 г.

По време на практическа версия с играта, първите четири часа можеха да се играят и вече можеше да се направи малък тест за вкус. И о, момче, това първо впечатление ви кара да искате още. Представяме ви Zeta Halo, новият Infinite етап. Около 18 месеца след събитията в Halo 5, Master Chief излиза на ринга с една цел: да разбере какво се е случило с неговия доверен AI Cortana.

Image
Image

По-интимно разказване на истории

Но това не е лесно за най-добрия супер войник. The Banished, отделна група от добре познатия Covenant от предишни игри Halo, също си проправиха път към ринга и нямат намерение да дадат свобода на Master Chief. Как се развива тази история е нещо, което няма да можем да дешифрираме до декември. Първите четири часа от играта обаче дават добро впечатление за тона, зададен с Halo Infinite.

Прекомерното насилие и бомбастичният екшън са оставени на заден план и вместо това получавате история, разказана много повече от гледна точка на човека. Разбира се, дори в първите няколко мисии, които играете, ще разбиете много врагове на пух и прах и ще взривите много конструкции. И все пак Halo Infinite изглежда много лично. Сравнението с The Last of Us почти може да се направи.

Особено защото зеленият войник не излиза сам. Към него се присъединява чисто нов AI: Оръжието. Тази млада ентусиазирана дама е в ярък контраст с вече по-зрелия Master Chief, който може да се нарече ветеран. Мислете за това като за връзката между Джоел и Ели от гореспоменатата игра. Дуото играе добре заедно и има известна химия между двамата.

Image
Image

Halo разширява своите хоризонти

С много повече информация от тази не започвате играта и мистерията около Zeta Halo и ролята на Master Chief в нея играе основна роля. Така че ще трябва сам да намериш и свържеш много части от пъзел. И това е целта на кампанията, защото за първи път в игра Halo получавате повече свобода. Вече не просто тичате от точка А до точка Б, нито Halo върви по пътя на Far Cry: има отворен свят за изследване.

Дизайнът е много разпознаваем. Имате зона, пълна с различни точки на интерес, до които можете да отидете. В рамките на Halo Infinite има редица, които трябва да посочите. Има различни FOB или предни оперативни бази, които можете да поемете от Banished, имате награди на картата, които ви дават достъп до специални оръжия и има различни аванпостове, които можете да деактивирате. 343 Industries следва брошурата Tips for Dummies с украсата на своя отворен свят, тъй като мисиите не са много оригинални.

Не го разбирайте погрешно, взривяването на орди от Banished и превземането на бази през първите няколко часа със сигурност е прекрасно забавление, но въпросът е дали това съдържание не става твърде монотонно с времето. Ако трябва да изпълнявате едни и същи задачи отново и отново, в крайна сметка ще се уморите от това. Остава да се види дали останалите играчи могат да поддържат тази инерция с необходимото разнообразие.

Image
Image

Екшънът Halo от старата школа също присъства

Различни са основните мисии, които са в Halo Infinite. Те обикновено се провеждат на уединени места на картата и се виждат най-добре като подземията в Zelda Breath of the Wild, включително мини босове. Това са онези мисии, водени от история, в които веднага усещате отново старото усещане за Halo. Тичайте през футуристично изглеждащи коридори, пълни с врагове, където трябва да работите тактически, за да не бъдете застреляни. Веднага се чувства познато.

Балансът между отворения свят и по-рационализираното линейно Halo изживяване определено е налице. Но независимо дали превземате аванпост на Banished над земята или търсите отговори, които ще ви дадат яснота относно Cortana, едно е ясно: Halo Infinite играе по-плавно от всякога. Истинските пуристи може да пропуснат старото усещане на Halo, но модерният поглед върху добре познатия геймплей се чувства страхотно.

В допълнение, Master Chief има някои хубави нови джаджи, които може да използва, включително грайлшот и сензор за заплахи. Първата е куката за захващане, която е била представена в трейлърите преди, другата е друг сензор, който можете да хвърлите, за да пингвате врагове. Master Chief може да превключва между тези джаджи с едно натискане на бутон по време на игра, което ви позволява да се биете творчески.

Image
Image

Визуализацията на кампанията Halo Infinite има повече вкус

Първите часове в Halo Infinite се чувстват като глътка свеж въздух покрай добре познатата формула на Halo. Историята е по-приземена с фокус върху Master Chief и неговото търсене на Cortana. Усеща се лично и вие веднага се включвате като играч. Новата механика на отворения свят работи изненадващо добре в първите часове, но остава да се види дали има достатъчно вариации в това. Независимо от това, тази първа игрална сесия ви кара да копнеете за още и тогава 8 декември изведнъж се чувства много далеч.

Популярна тема