Microsoft спря да произвежда Xbox One

Съдържание:

Microsoft спря да произвежда Xbox One
Microsoft спря да произвежда Xbox One
Anonim

В края на 2020 г. Microsoft ще спре производството на всички модели Xbox One. Компанията информира The Verge. Microsoft искаше да се съсредоточи изцяло върху производството на Xbox Series X/S и след това тихо спря производството на Xbox One, принуждавайки търговците на дребно да продадат оставащия си инвентар.

През юли 2020 г. Microsoft вече обяви, че ще спре производството на Xbox One X и One S без тава за диск. Производството на Xbox One S с тава за дискове продължи по това време, но нямаше индикация кога.

Потвърждението на Microsoft идва в удивителен момент. Основният конкурент Sony планираше да спре производството на PlayStation 4 в края на 2021 г., но сега компанията съобщи, че ще произведе около половин милион конзоли PS4 до 2022 г. Причината за продължаване на производството се дължи на големия недостиг на чипове.. Миналата година Sony достави 1,7 милиона PS4 конзоли между януари и края на септември. През същия период са направени 8,9 милиона копия на PS5.

Недостигът причинява проблеми за Xbox

Microsoft има повече проблеми от глобалния недостиг на чипове. Миналата година технологичният гигант вече посочи, че страда от недостиг на Ethernet портове и „много други“части за своите Xbox Series X и S. Но според Фил Спенсър това не е най-голямата причина, поради която конзолите често са разпродадени, защото това е заради огромното търсене на Xbox Series X и S.

Популярна тема