Microsoft признава, че продажбите на Xbox One не са били големи

Съдържание:

Microsoft признава, че продажбите на Xbox One не са били големи
Microsoft признава, че продажбите на Xbox One не са били големи
Anonim

Microsoft има намерение да придобие Activision Blizzard и тъй като тази сделка е историческа, тя се разследва в много страни. В Бразилия много документи, свързани с това разследване, се оповестяват публично, така че доста забележителни подробности вече са излезли наяве. Сега, например, Microsoft сподели, че PS4 е продал повече от два пъти повече от Xbox One (чрез Game Luster).

От известно време е публична тайна, че Xbox One не се представи толкова добре, колкото Microsoft може би се е надявала. Конзолата не беше много популярна при стартирането и не успя да спечели много потребители по-късно. В един момент Microsoft дори спря да споделя данни за продажбите, официално защото компанията предпочиташе да измерва ангажираността на потребителите с това колко абонаменти има за услуги като Xbox Live и Game Pass.

Анализаторите отдавна подозират, че Xbox One е заседнал някъде около половината от продажбите на PS4. Това вече е потвърдено, в резултат на което конзолата е продала някъде между 50 и 60 милиона бройки. PS4 е една от най-продаваните конзоли на всички времена, като е продала 117,2 милиона бройки.

Xbox One ли е най-зле продаваната конзола?

Въпреки че 50 до 60 милиона не са много в сравнение с огромни хитове като PS4, PS2, Nintendo DS и Switch, в игралната индустрия има много по-лоши спадове. Xbox One, например, се продава повече от Wii U, но няколко конзоли, които са били доста популярни по онова време, като SNES и Nintendo 64, се продават по-рядко. Оригиналният Xbox също беше продаден с 24 милиона бройки по-малко, въпреки че Microsoft, разбира се, все още не беше утвърден играч на конзолния пазар по това време.

Популярна тема