Запасите на Xbox Series X продължават да са трудни тази година

Съдържание:

Запасите на Xbox Series X продължават да са трудни тази година
Запасите на Xbox Series X продължават да са трудни тази година
Anonim

Тим Стюарт, главен финансов директор (CFO) на Xbox, не очаква значително подобрение в инвентара на Xbox Series X тази година, според Gameindustry.biz по време на среща с инвеститори. Проблемите с веригата за доставки ще продължат през 2022 г. и около празниците.

Някои от проблемите са причинени от скорошни блокирания в Китай, където Covid отново надига глава. Xbox Series X страда най-много от недостатъците, докато Series S излиза по-добре. Това, разбира се, вече беше очевидно от факта, че Xbox Series S обикновено е на склад, докато Series X е почти толкова труден за закупуване, колкото PS5.

Image
Image

Дефицитите ще продължат години

Поразително е, че Стюарт споменава само 2022 г. Това, докато други компании, като Nintendo и Intel, очакват недостигът да продължи през 2023 г. или дори 2024 г. Sony също взема предвид дълготрайния недостиг за PS5.

Не е ясно дали Стюарт очаква решение по-рано или просто не е предоставил дългосрочна перспектива. Xbox може вече да има идеи за заобикаляне на проблемите с доставката. Например, по-рано се говореше, че компанията е купила приоритет от производителите на чипове, за да продължи да доставя конзоли.

Популярна тема