Може ли Xbox Series X да замени вашия компютър за игри?

Съдържание:

Може ли Xbox Series X да замени вашия компютър за игри?
Може ли Xbox Series X да замени вашия компютър за игри?
Anonim

Трябва да се каже, че не говорим за Windows 10 или 11, а за Windows 98. Digital Foundry реши да тества дали може да стартира тази стара версия на Windows на Xbox Series X и тя работи приятелски. Можете дори да играете някои класически игри по този начин.

Докато Microsoft обикновено се опитва да накара по-старите игри да работят в по-новите версии на Windows, с остаряването на игрите това става по-малко осъществимо. Следователно някои заглавия могат да се играят само на по-стари версии на Windows, които сега изглежда работят сравнително добре на Xbox Series X, макар и чрез емулация.

Това е уловката: Windows 98 не работи първоначално на Xbox Series X. Това също означава, че играенето на игри по този начин не е оптимално. Тъй като игрите работят на емулирана версия на Windows, всичко изисква много изчислителна мощност. Това не прави много добре за производителността на игрите.

Windows 98 на Xbox не е приложим за потребителите

Друга странична бележка е, че целият този цирк е възможен само през режима за разработчици на Xbox. За да го активирате, трябва да сте в платена програма на Microsoft. Засега играенето на игри с Windows 98 на Xbox е предимно забавно нещо и не е сериозна опция за емулация. Но кой знае какво може да стане възможно в бъдеще чрез всякакви конзолни модове.

Препоръчано: