Създател на Xbox: „Конзолите могат просто да изчезнат“

Съдържание:

Създател на Xbox: „Конзолите могат просто да изчезнат“
Създател на Xbox: „Конзолите могат просто да изчезнат“
Anonim

В Xbox Expansion Podcast, Шеймъс Блекли, създателят на оригиналния Xbox, сподели поразителен поглед върху бъдещето на конзолната индустрия. Според него би било напълно възможно конзолите, каквито ги познаваме, да изчезнат. Компаниите трябва да се подготвят за тази възможност, според Блекли.

Блекли се чуди дали компютрите с голяма локална изчислителна мощност са бъдещето. Според него облачните услуги означават, че има много възможности да се използват много по-малко мощни машини локално и да се играят игри чрез облака. Ако технологичната индустрия реши да предлага предимно облачни услуги, индустрията на игрите ще (трябва) да я последва, според него.

Блекли подчертава, че не е гарантирано, че конзолите ще изчезнат. Но е възможно това да се случи. В такъв случай компании като Microsoft, Sony и Nintendo трябва да са готови за това. Според него те не могат да зависят от структури, които ще изчезнат.

Xbox вече работи усилено върху облака

Изчезването на конзолите вероятно най-малко ще попречи на Xbox в този момент. Производителят вече прави много с абонаментните услуги и облачните игри. Можете да играете всякакви игри на Game Pass, без да имате конзола или компютър у дома, например чрез специално приложение на смарт телевизор.

Популярна тема