Grand Theft Auto 5 Next-Gen преглед - Заслужава ли си ремастерът отново?

Съдържание:

Grand Theft Auto 5 Next-Gen преглед - Заслужава ли си ремастерът отново?
Grand Theft Auto 5 Next-Gen преглед - Заслужава ли си ремастерът отново?
Anonim

Не е тайна, че Grand Theft Auto 5 е огромен успех за Rockstar. По-рано тази година играта достигна крайъгълен камък от 160 милиона продадени копия, което я прави втората най-продавана игра в историята. Това, че GTA 5 вече получи ремастер за втори път, следователно не е напълно изненада. Но струва ли си надграждането от следващо поколение, ако вече сте играли играта?

Преобразяване за GTA 5

Най-голямата промяна, която ремастерът от следващо поколение на Grand Theft Auto 5 носи, разбира се, е надстройката на графиката. Версията за PlayStation 5 и Xbox Series X/S поддържа, наред с други неща, 4K резолюция, кадрова честота от 60 fps и Ray-Tracing. За съжаление, не е възможно да се насладите на всички тези подобрения едновременно.

Получавате избор от три различни режима, а именно режим Fidelity (родно 4K с всички включени функции), режим Performance (60 кадъра в секунда и фокус върху стабилността) и режим Performance RT (60 кадъра в секунда).втора комбинирана с Ray-Tracing). Двата режима на производителност нямат естествено 4K, но са мащабирани до 4K от 1440p.

Определено предпочитаме режимите на производителност. Разликата между естественото и увеличеното 4K не е наистина забележима на PlayStation 5, защото скокът от 1440p към 4K обикновено не е огромен, за разлика от скока от 1080p. Разликата в честотата на кадрите между Fidelity и Performance вече е много забележима. С Performance RT можете да се насладите и на Ray-Tracing, което прави Los Santos да изглежда още по-реалистично. Особено когато слънцето е в небето.

Без значение кой режим изберете, Rockstar са свършили страхотна работа, за да направят една осемгодишна игра да изглежда толкова добре. Все пак бръчките на GTA 5 понякога стават видими. Например, анимациите на героите изглеждат доста тромави през 2022 г. и не всички сгради са претърпели еднакво красиво преобразяване. Като цяло сме много изненадани само от надграждането на графиката на следващото поколение версия на GTA 5.

Image
Image

Край на чакането от векове

Друг момент, по който версията от следващо поколение трябва да се подобри, е времето за зареждане. Те без съмнение бяха една от най-големите болни точки на Grand Theft Auto 5. Всеки път, когато стартирате играта, се срине или Ако искахте да се поставите на мястото на друг герой, трябваше да гледате екран за зареждане дълго време.

За щастие, конзолите от следващо поколение имат бърз SSD в корпуса, което най-накрая сложи край на дългите времена за зареждане. Зареждането на Story Mode на PlayStation 4 отнема повече от минута и половина, докато нашият таймер на PlayStation 5 спря малко под половин минута. Това е повече от три пъти по-бързо. Също така в други случаи времето за зареждане беше много по-бързо, което е облекчение по време на игра, особено ако искате редовно да превключвате между героите.

Image
Image

Няма ново съдържание

Историята на GTA 5 е останала абсолютно същата в следващото поколение версия на играта. По този начин все пак ще преживеете историята на Майкъл, Тревър и Франклин, докато се опитват да оцелеят в престъпния свят на Лос Сантос. Историята все още е силна, но не е изненада за играчи, които вече са завършили мисиите един или повече пъти.

Също така по отношение на геймплея, Rockstar не е добавил нищо към GTA 5. Когато ремастерът за PlayStation 4 и Xbox One, например, добави възможността да играете играта като шутър от първо лице, новата версия няма това. Нещо като допълнително допълнение не би било лошо, за да направи версията от следващо поколение на Grand Theft Auto 5 нещо повече от просто техническо надграждане.

Въпреки това Rockstar добави някои допълнителни функции, които са ексклузивни за PlayStation 5. Има редица функции за PS5 DualSense контролера. Например, някои елементи в света ще осигурят тактилна обратна връзка и дръпването на спусъка ще се почувства реалистично поради натиска върху спусъка.

Image
Image

Преглед от следващо поколение на Grand Theft Auto 5 - За феновете

С новата версия на Grand Theft Auto 5, Rockstar имаше ясна цел: да достави технически подобрена версия на успешната игра. Разработчикът със сигурност е успял в това. Графичният ъпгрейд прави Los Santos да изглежда много по-хубав и увеличението до 60 fps е много добре дошло. Понякога става ясна само възрастта на играта, но за щастие това не се случва често.

Най-голямото подобрение идва под формата на по-бързо време за зареждане, което в много случаи е три пъти по-бързо, отколкото в GTA 5 на предишното поколение конзоли. Жалко е, че не е направено много повече с ремастъра по отношение на геймплей или съдържание, с изключение на някои функции за PS5 DualSense контролера.

Ако сте играли Grand Theft Auto 5 преди, въпросът е дали искате да преминете през историята отново. Следователно версията от следващо поколение е предимно за играчи, които никога не са играли играта или истински фенове, които искат да преживеят историята отново или все още могат да бъдат намерени ежедневно в GTA Online. За щастие, надстройката от следващо поколение временно е много евтина, оферта, която не беше налична за предишния ремастер.

Плюсовете и минусите

  • Много по-бързо време за зареждане
  • Функции на DualSense
  • Графично значително подобрено…
  • …въпреки че бръчките понякога се виждат
  • Няма ново съдържание или елементи на игра

Популярна тема