Piastri не трябва да кара за Alpine, пътят до McLaren е безплатен

Съдържание:

Piastri не трябва да кара за Alpine, пътят до McLaren е безплатен
Piastri не трябва да кара за Alpine, пътят до McLaren е безплатен
Anonim

Лятната ваканция във Формула 1 беше сравнително безпроблемна на много фронтове, освен когато ставаше дума за бъдещето на Оскар Пиастри. В Alpine, отборът, където Пиастри в момента е резерва и е тренирал своя пилот, възникна празнина след напускането на Фернандо Алонсо. Alpine беше твърде щастлив да запълни тази празнина с Piastri.

Пиастри имаше други планове и дори имаше договор с Макларън да играе за този отбор през 2023 г. И двете страни, разбира се, твърдяха, че договорът им е валиден, но и двамата да са валидни беше невъзможно. Сега КРБ се произнесе по договорите.

Пиастри също подкрепя Пиастри, което означава, че Пиастри ще стане съотборник на Ландо Норис през 2023 г. Договорът с McLaren е единственият договор в целия този въпрос, признат от CRB. Това е многогодишен договор за поне 2023 и 2024 г.

Alpine Piastri просто отива ли в McLaren?

Въпреки че на Пиастри е позволено да отиде в Макларън, може би все още не сме чули всичко по този въпрос. Alpine вече посочи, че не е доволен от този резултат. Напълно възможно е екипът да се опита да предяви иск към Пиастри за разходите му за обучение.

Популярна тема