Activision Blizzard уволнява десетки служители за лошо поведение

Съдържание:

Activision Blizzard уволнява десетки служители за лошо поведение
Activision Blizzard уволнява десетки служители за лошо поведение
Anonim

Activision Blizzard уволни десетки служители от миналото лято и наказа още около 40 за престъпно поведение. The Wall Street Journal съобщава, че компанията е предприела действия срещу предишни твърдения за сексуален тормоз и други нарушения на работното място.

Според The Wall Street Journal, Activision е планирала сама да публикува тази новина, но изпълнителният директор Боби Котик в крайна сметка я е спрял. Той се опасяваше, че това може да накара проблемите в компанията да изглеждат по-големи, отколкото се знае.

Activision Blizzard предприема действия на фона на засилен натиск от страна на акционери, служители и бизнес партньори компанията за игри да поеме повече отговорност за неправомерното поведение на своя персонал и ръководители.

Според обобщението на мерките за персонала служителите на компанията са направили около 700 доклада за неправомерно поведение и други проблеми от юли 2021 г. Според говорител на компанията 37 души са били уволнени и 44 са наказани. Според изявление докладите са били предимно за дребни притеснения на работното място. Само малък брой бяха за потенциално сериозни претенции, които компанията разследва.

Изпълнителният директор на Activision Blizzard също обвини

Activision Blizzard е обект на критики от дълго време за проблеми със сексизъм и неправомерно поведение. Котик също е обвинен, но компанията продължава да отрича тези обвинения срещу изпълнителния директор. По-рано около 150 служители поискаха Котик да бъде уволнен, тъй като той трябва да е бил наясно с лошото поведение в компанията от години.

Популярна тема