Activision Blizzard съдени за самоубийство на служител

Съдържание:

Activision Blizzard съдени за самоубийство на служител
Activision Blizzard съдени за самоубийство на служител
Anonim

Кери Мойнихан работеше като финансов мениджър в Activision Blizzard, докато не беше открита мъртва в хотелската си стая по време на излет на фирма. Родителите на Мойнихан държат компанията отговорна за това, че не е предотвратила тормоза, довел до нейното самоубийство. Делото се отнася до предполагаемото работно място на Activision Blizzard с „враждебно, тормозещо, обидно и оскърбително“.

Смъртта на Мойнихан също беше цитирана в предишно дело, заведено от щата Калифорния, въпреки че тя не беше идентифицирана по име. Според случая служителка е починала от самоубийство по време на излет във фирма „поради сексуална връзка, която е имала с нейния началник мъж“. Говори се, че още преди пътуването Мойнихан е преживяла сексуален тормоз на работното място, включително инцидент, при който снимки на гениталиите й са били разпространени на фирмено парти. По онова време Activision нарече обвиненията „изкривени и в много случаи неверни“.

Activision Blizzard осуети разследване

Настоящото дело посочва Грег Реституито като супервайзър и твърди, че е излъгал детективите за сексуална връзка с Мойнихан. Според делото Activision Blizzard е отказала да даде предоставения от компанията лаптоп Moynihan на полицията. Компанията отказа и достъп на полицията до работния телефон на Реституито, тъй като той вече беше изтрит. Restituito работи за Activision Blizzard от май 2016 г. до май 2017 г.

Представител на компанията каза, че е "трогнат от трагичната смърт на г-жа Мойнихан". Компанията заяви: "Тя беше много обичан служител на компанията. Ще разгледаме жалбата чрез съдебен процес. От уважение към семейството нямаме повече коментари."

Популярна тема