Повече жени обвиняват PlayStation в сексизъм

Съдържание:

Повече жени обвиняват PlayStation в сексизъм
Повече жени обвиняват PlayStation в сексизъм
Anonim

Компанията заяви, че "не идентифицира никаква политика, практика или процедура в PlayStation, за която се твърди, че е в основата на широко разпространена умишлена дискриминация или е имала дискриминационен ефект върху жените." В резултат на това още повече жени споделят своя опит.

Жените разказват за писмо, което служител сподели с колежки, когато тя напусна компанията през януари, цитирайки многократни опити да информира началниците за пристрастия, свързани с пола, предполагаема дискриминация срещу бременни жени и съпротива от страна на мениджър мъж в отдела за човешки ресурси действие.

За период от четири месеца 11 жени от същия офис подадоха оставка и бивш програмист пише: „Вярвам, че Sony не е оборудвана да се справя правилно с токсични работни среди.“

'Мъже инженери споделят порно'

Polygon пише, че бившият старши директор на Sony Interactive Мари Харингтън също споделя своята история. Мъжете в Sony биха класирали служителите по тяхната „привлекателност“, правели „мръсни шеги“и изпращали „мръсни снимки на жени“. Инженер я помоли да не носи поли на работа, „защото го разсейват“. Плюс това мъжете инженери отиваха в стриптийз клубове по време на обяд и споделяха порно.

Когато Харингтън роди близнаци през 2005 г., тя поиска от компанията частна стая за кърмене. Отпуснаха й "килер със счупена ключалка точно до антрето". Тя пише, че е спряла да кърми рано, „защото е било несъстоятелно при тези обстоятелства“.

Свидетелските показания на осемте жени са добавени към първоначалното дело, заведено миналия ноември. Следващото изслушване, според Axios, няма да се състои най-рано следващия месец.

Популярна тема