F1 2019 Grand Prix Monza: Догонващо състезание за Верстапен в Италия

Съдържание:

F1 2019 Grand Prix Monza: Догонващо състезание за Верстапен в Италия
F1 2019 Grand Prix Monza: Догонващо състезание за Верстапен в Италия
Anonim

Миналата седмица не беше уикенд за радост. Не само за феновете на Верстапен, тъй като холандецът вече се сблъска с Кими Райконен в първия завой, но и за състезателните ентусиасти като цяло. 22-годишният Антоан Юбер попадна в ужасна катастрофа във Формула 2, при която загина. Светът на моторните спортове беше шокиран.

Траурът няма да свърши за шофьорите, тъй като пътуваме за Италия седмица по-късно, защото младият французин имаше много приятели в падока. Пиер Гасли и победителят в състезанието Шарл Льоклер бяха разбираемо разплакани за своя добър приятел и победата беше посветена на Юбер.

Бързата писта на Монца

И все пак каските трябва да се сложат отново и очите да бъдат обърнати напред, защото класическата писта Монца не е писта, на която можете да загубите концентрацията си. Така нареченият Храм на скоростта предоставя на пилотите най-високата скорост, която ще карат този сезон на пистата от 5,8 километра. Това е заради многото дълги прави, които Монца има.

Бихте си помислили, че пистата ще бъде лека за водачите, просто въпрос на ускоряване и поддържане на волана изправен, но това не е съвсем вярно. Тъй като отборите искат да постигнат максимална скорост на правите, те ще карат с възможно най-малко притискане. В резултат на това колите залепват по-малко за земята и спирачният път е много по-дълъг. И нека Монца току-що има няколко остри като бръснач и коварни завои. Затова на пистата от пилотите се изисква максимално и дребните грешки се наказват строго.

Макс Верстапен междувременно има голямо предизвикателство пред себе си. Обикновено Монца не е писта, която подхожда на отбора на Red Bull Racing, в крайна сметка те трябва да разчитат на своята аеродинамика, а не на чистата мощност на двигателя, но има друг проблем. Преминавайки към най-новата спецификация на Honda, Верстапен ще получи наказание от решетката, което означава, че ще трябва да започне отзад. Следователно холандецът ще трябва да отвори кутията си с трикове, за да изпревари останалите пилоти и да спечели точки.

F1 2019 Grand Prix Monza се подлага на изпитание

За да види дали това предизвикателство е малко възможно за изпълнение, нашият F1 специалист Roy Rijsdijk лично застана на дигиталното място на Verstappen във F1 2019. Разбира се, пропуснахме квалификациите за подходящите условия, така че трябва да започнем състезанието от 20-о място. Ще успеем ли да постигнем добър резултат? За целта можете да отидете на видеоклипа в горната част на статията!

Популярна тема