Red Bull Racing предупреждава FIA: „Вече е твърде късно за това“

Съдържание:

Red Bull Racing предупреждава FIA: „Вече е твърде късно за това“
Red Bull Racing предупреждава FIA: „Вече е твърде късно за това“
Anonim

Този сезон бяха въведени нови правила за автомобилите от Формула 1, за да се подобрят битките колело до колело. Например, голям натиск надолу вече не се генерира от сложни аеродинамични части, а най-вече от пода. Така нареченият „граунд ефект“има и недостатък: морска свиня.

Поради това насилие напред-назад, Mercedes лобира пред FIA от известно време за прилагане на промени в правилата. Мерцедес е отборът, който е най-засегнат от морска свиня, но Ред Бул Рейсинг не е съгласен с този подход.

Според Кристиан Хорнер зависи от самия Мерцедес да реши проблемите, а не от ръководния орган. Освен това има и друг проблем със закъснелите промени, каза шефът на отбора пред Autosport.

Малките екипи най-големите жертви на промени в правилата

Хорнър също казва, че е поразително, че трябва да се ангажира толкова много, за да блокира промените в правилата. Шефът на тима е очаквал по-малките отбори да се изкажат повече, защото ще пострадат още повече от това. Например, някои отбори като Haas вече нямат почти никакъв бюджет за въвеждане на подобрения, да не говорим за внезапно проектиране на нова кола за 2023 г.

Според Хорнър отборите, които страдат от морска свиня, имат достатъчно време през зимата да направят нещо по въпроса, вместо всички отбори внезапно да трябва да сменят колите си за следващия сезон.

Популярна тема