Предстоят дузпи от решетка за Верстапен и Перес

Съдържание:

Предстоят дузпи от решетка за Верстапен и Перес
Предстоят дузпи от решетка за Верстапен и Перес
Anonim

Въпреки че изглеждаше всичко друго, но не и така в началото на сезона, RB18 е доста надежден. От DNFs на Макс Верстапен и Серхио Перес в първите три състезания, само мексиканецът по-късно се оттегли поради технически проблеми в Гран При на Канада, поради катастрофата му предишния ден. Следователно екипът на Red Bull Racing е по-добър от Ferrari, когато става дума за използвани части.

Все пак Верстапен и Перес ще трябва да вземат предвид предстоящите наказания от решетката. Това твърди Хелмут Марко, съветник на отбора в Motorsport-Total.com. Шофьорите ще получат нови части в колите си, което означава, че ще трябва да участват в състезание за наваксване.

Изявлението на Марко е поразително. В момента Верстапен и Перес разполагат с два двигателя в техния парк, като максимумът е три на сезон. Ако надхвърлите това, получавате наказания за мрежата. Очакванията бяха, че пилотите на Red Bull Racing с настоящия график няма да трябва да използват четвърти двигател.

Къде ще бъдат наказани Верстапен и Перес?

Ако двамата пилоти на Red Bull Racing действително трябва да изпълняват наказания на решетката, важно е да изберете правилната Гран При за това. В крайна сметка не искате да стартирате отзад в състезание, където е трудно да се изпревари.

Две писти, които са подходящи за това са Белгия и Италия. В Spa-Francorchamps и Monza има дълги прави, където RB18 трябва да може да преодолее конкуренцията с чиста мощност.

От друга страна, това са първото и третото състезание след лятната пауза, което означава, че отборът скоро трябва да започне да добавя нови части към двигателния басейн. Ако това е тактиката, ще разберем скоро.

Популярна тема