Макс Верстапен счупи стар рекорд на Red Bull Racing този уикенд

Съдържание:

Макс Верстапен счупи стар рекорд на Red Bull Racing този уикенд
Макс Верстапен счупи стар рекорд на Red Bull Racing този уикенд
Anonim

Мнозина ще си спомнят как премина първото състезание на Макс Верстапен за отбора на Red Bull Racing. С спорната смяна между холандеца и Даниел Квят имаше голям натиск върху раменете на Верстапен, но той веднага взе първата си победа по време на Гран при на Испания.

Оттогава насам действащият световен шампион е карал още много състезания за отбора на Red Bull Racing. Толкова много, че той ще счупи стар рекорд на Red Bull този уикенд. В момента Верстапен е изравнен с австралиеца Марк Уебър за пилот на Формула 1 с най-много Гран При за отбора, но след ГП на Франция той ще постави рекорд със 130 състезания.

Може да очаквате Себастиан Фетел да е на върха на списъка, тъй като германецът спечели не по-малко от четири титли за отбора. Фетел направи това само по ефективен начин, защото му трябваха само 113 Гран При. Даниел Рикиардо завърши поредицата си в Red Bull Racing малко след 100 състезания.

Какво мисли Верстапен за рекорда?

Обикновено Макс Верстапен не се интересува много от рекорда, в крайна сметка той просто иска да се състезава силно и да печели. Дали ще счупи рекорд с това, холандецът няма да се интересува. Въпреки това той придава стойност на тази статистика. Според Верстапен това означава, че той ще кара за отбора дълго време и се надява, че „ще последват още много години“, каза той пред RacingNews365.

Популярна тема