Porsche иска да поеме половината от операцията F1 на Red Bull

Съдържание:

Porsche иска да поеме половината от операцията F1 на Red Bull
Porsche иска да поеме половината от операцията F1 на Red Bull
Anonim

Този сезон имаше големи промени във Формула 1, но през 2026 г. можем да очакваме още един основен ремонт. Тогава основно ще става въпрос за нови двигатели, които ще се използват и най-вероятно ще бъде точно този вид хибриден двигател, в който Porsche е специализиран.

Че автомобилният производител ще участва във F1 е ясно от няколко месеца, но начинът, по който все още не е. Това вече стана ясно от официален документ, публикуван от Conseil de la Concurrence на Мароко. Това съобщава Motorsport-Total.com. Документът показва, че Porsche планира да придобие половината от Red Bull Technology.

Това вероятно се отнася за Red Bull Powertrains, новия клон на Red Bull Racing, който ще произвежда двигатели за Формула 1 от 2026 г. С равен дял в компанията, Red Bull и Porsche биха имали еднаква дума и реално участие в сътрудничество.

Развод между Red Bull и Honda

С сътрудничеството между Red Bull и Porsche, сделката с Honda окончателно щеше да отпадне. Японският производител реши миналата година да не бъде повече активен спонсор във Формула 1, но все още работи в тясно сътрудничество с RBR зад кулисите, за да гарантира, че всичко върви гладко. В крайна сметка отборът на Макс Верстапен все още използва двигателите на Honda.

Има също така слухове, че новият борд на Honda иска да се върне във висшия клас на моторния спорт. Ново сътрудничество с Red Bull, разбира се, би било идеално, но това вече не изглежда опция.

Популярна тема