FIA идва с нови правила относно морските свине

Съдържание:

FIA идва с нови правила относно морските свине
FIA идва с нови правила относно морските свине
Anonim

Кола, която има много пороци, може да бъде много неприятна за водача. В лагера на Мерцедес Люис Хамилтън например страдаше от гърба си след състезание. Ето защо Mercedes отдавна подкрепя изменението на правилата за предотвратяване на морските свине.

Другите отбори не харесват това, защото може да се направи кола в рамките на настоящите правила, която не страда от проблема. Например, настоящият шампион Макс Верстапен по-рано посочи, че не е грешка на правилата, че Mercedes не е в ред. Все пак изглежда, че различните отбори са се споразумели за нови правила.

Президентът на ФИА Мохамед Бен Сулайем обяви в Туитър, че е взето решение за нови правила след консултация с пилотите и шефовете на отборите. Това ще отиде на Световния съвет по моторни спортове тази седмица.

Кога ще влязат в сила новите правила на F1?

Новите правила ще се прилагат от 2023 г., но вече са взети мерки за отглеждането на морски свине през този сезон. Това не мина без противоречия, защото Mercedes успя да последва един от съветите подозрително бързо. Следователно има подозрения, че ФИА не е била толкова независима, колкото е предвидено по този въпрос.

Препоръчано: