Сделката за Формула 1 между Red Bull Racing и Porsche може да отпадне

Съдържание:

Сделката за Формула 1 между Red Bull Racing и Porsche може да отпадне
Сделката за Формула 1 между Red Bull Racing и Porsche може да отпадне
Anonim

Въпреки че току-що бяха въведени нови правила за Формула 1, следващите вече са планирани за 2026 г. Тогава ще става въпрос основно за нови двигатели, които са по-фокусирани върху електрическата част на източника на енергия. Поради новите правила, Porsche и Audi се интересуват от състезание във F1, като последната компания официално посочи участието си от 2026 г. миналия уикенд.

Също така се очакваше Porsche да обяви сделка с Red Bull Racing по време на Голямата награда на Белгия. Изтекъл документ показва, че Porsche иска да поеме петдесет процента от отбора. Според Auto, Motor und Sport преговорите вече са в застой.

Съобщава се, че Red Bull Racing вече се съмнява относно сделката, опасявайки се, че влиянието на Porsche в отбора ще стане твърде голямо. Според шефа на отбора Кристиан Хорнер все още има "много подробности за изясняване".

Има ли алтернатива на Porsche?

Поради съмненията за Red Bull Racing, отборът сега търси алтернатива. Основният кандидат за това е Honda, производителят, който ще произвежда двигателите за отбора до 2025 г., въпреки че официално са класифицирани като двигатели RBPT (Red Bull Powertrains).

Honda реши официално да се оттегли от Формула 1 през 2021 г., тъй като компанията иска да намали въглеродния си отпечатък. Оттогава в Honda има само нов борд и компанията обмисля завръщане във F1. Като се има предвид, че RBR сега се радва на голям успех с мотоциклетите на Honda, не изглежда лоша идея да продължим партньорството.

Популярна тема