Съперникът на Макс Верстапен Себастиан Фетел напуска Ферари

Съдържание:

Съперникът на Макс Верстапен Себастиан Фетел напуска Ферари
Съперникът на Макс Верстапен Себастиан Фетел напуска Ферари
Anonim

Имаше слухове от дълго време, но във вторник сутринта Себастиан Фетел и Ферари го направиха официални. Отборът и пилотът повече няма да продължат партньорството след края на този сезон. Това слага край на престоя на Фетел в известния италианец след шест години.

Причината за напускането на Фетел несъмнено ще бъде свързана с пристигането на Шарл Льоклер. Както се вижда в Drive to Survive, младият Monegask премина от Alfa Romeo във Ferrari и бързо се превърна в фаворит на отбора. Сега, когато позицията на Фетел като пилот номер едно във Ferrari вече не е гарантирана, той обмисли възможностите си и реши да отложи това.

Какво сега за Фетел?

Все още не е известно какво ще прави четирикратният световен шампион след 2020 г. В момента само шепа шофьори имат договор за 2021 г., така че на теория все още има много свободни места за германеца. Единственият въпрос е дали той иска да отиде в отбор в средата на терена след Ферари. Изглежда малко вероятно той да стане съотборник на Люис Хамилтън в Mercedes или да кара заедно с Макс Верстапен в Red Bull Racing. Следователно 2020 г. може да означава край на впечатляващата кариера на Фетел във Формула 1.

Популярна тема