Ferrari не са впечатлени от Red Bull и Verstappen: „Разликата не е голяма“

Съдържание:

Ferrari не са впечатлени от Red Bull и Verstappen: „Разликата не е голяма“
Ferrari не са впечатлени от Red Bull и Verstappen: „Разликата не е голяма“
Anonim

За Голямата награда на Маями, Ferrari успя да заеме първия ред по време на квалификациите. Само Макс Верстапен успя да спечели в неделя, намалявайки разликата с Шарл Льоклер до само 19 точки. С това напрежението се върна напълно след две прекъсвания на холандеца поради технически проблеми.

В момента изглежда, че Red Bull Racing е отборът, който трябва да победи във Формула 1, тъй като отборът на Verstappen вече набира скорост. Шефът на отбора на Ферари Матиа Биното просто не е притеснен. Това съобщава Motorsport.com.

Италианецът подчертава, че Ferrari е бил по-бърз в квалификацията и следователно разликата през целия уикенд е минимална. Шефът на отбора също смята, че Red Bull Racing ще трябва да спре надграждането по-рано, поради ограничението на бюджета във Формула 1, което позволява на отборите да харчат максимална сума на година.

Остават технически проблеми за Red Bull

Един въпрос, който може да тревожи Red Bull Racing повече, са продължаващите проблеми с отбора. Въпреки че Верстапен успя да вземе мощна победа, съотборникът му Серхио Перес не можа да стигне по-далеч от P4. Мексиканецът страдаше от проблем със сензора, което направи максималната му скорост много по-ниска. Така че техническите проблеми със сигурност не са приключили за Red Bull.

Популярна тема