Charles Leclerc катастрофира с легендарното Ferrari в Монако

Съдържание:

Charles Leclerc катастрофира с легендарното Ferrari в Монако
Charles Leclerc катастрофира с легендарното Ferrari в Монако
Anonim

Миналия уикенд беше организирано специално събитие по улиците на Монако, а именно Историческото Гран При на Монако. За разлика от обичайното Гран при на Формула 1, по време на събитието няма да се състезават модерни F1 автомобили, но специални модели ще бъдат взети от конюшнята.

Charles Leclerc беше един от пилотите, които участваха в събитието и той трябваше да управлява много специално Ferrari, колата F1 на световния шампион и легенда Ники Лауда. Ferrari 312 просто не излезе невредимо от историческото Гран При на Монако.

Leclerc загуби спирачките в завоя Rascasse и след това излетя в мантинелата със задната част на болида от F1. Чрез Twitter Monegask ни каза колко е разочарован от инцидента. За щастие той самият не е получил никакви щети и може да кара този уикенд в Гран При на Испания.

Нова катастрофа за Leclerc в Монако

Въпреки че самият Шарл Льоклер произхожда от Монако, градът не е бил много благосклонен към него в кариерата му досега. Пилотът на Ferrari никога не е виждал финалната линия на домашното си състезание.

През 2018 г. той имаше проблеми със спирачките и се разби върху Брендън Хартли. През 2019 г. той направи контакт, спука гума и унищожи цялата си кола по време на тази обиколка. През 2021 г. той катастрофира по време на квалификацията и успя да стартира от полпозишън достатъчно забележително. Когато стигна до стартовата си позиция, стана ясно само, че има повреда и не може да участва в състезанието.

След две седмици, на 29 май, Гран При на Монако отново ще се проведе във Формула 1. Надяваме се Монегаск да успее най-накрая да стигне до финала в домашното си състезание, въпреки че това ще бъде за Макс Verstappen е идеалната възможност да поеме лидерството в шампионата, когато Leclerc отново катастрофира на толкова познатите му улици.

Популярна тема