Льоклер обича да бъде преследван от Верстапен

Съдържание:

Льоклер обича да бъде преследван от Верстапен
Льоклер обича да бъде преследван от Верстапен
Anonim

След Гран При на Австралия вече беше заключено, че Шарл Льоклер е спечелил шампионата, след като разликата с Макс Верстапен нарасна до не по-малко от 46 точки след DNF за пилота на Ред Бул. Оттогава холандецът върши само добър бизнес и намали разликата до 19 точки.

В състезанията Верстапен винаги е трябвало да преследва Льоклер, само за да намери празнината за изпреварване. Роля, която Верстапен харесва, каза той. Холандецът обича да бъде ловец, а не преследван.

Но Льоклер също няма проблем с ролята си, казва той в разговор с Formula1.com.

Red Bull по-добрата кола за сега

Разбира се, Leclerc иска да задържи своя голям съперник, особено защото разликата намалява. Пилотът на Ferrari иска да се бори за шампионата с конкурентна кола, но признава, че Red Bull Racing в момента има надмощие в състезанията.

Вероятно това ще се промени този уикенд. Тогава ще се проведе Гран при на Испания и Ferrari планира да въведе основен ъпгрейд на колата преди състезанието. Екипът на Макс Верстапен ще донесе само някои актуализации за колата. Така че ще трябва да изчакаме до неделя, за да видим кой има най-добрите документи.

Популярна тема