Какви са шансовете на Leclerc на домашното му състезание в Монако?

Съдържание:

Какви са шансовете на Leclerc на домашното му състезание в Монако?
Какви са шансовете на Leclerc на домашното му състезание в Монако?
Anonim

Гран при на Монако и Шарл Льоклер, това не е особено успешна комбинация досега. Монегаскът никога не е достигал финалната линия във Формула 1 в домашното си състезание. Изглежда, че младият шофьор винаги е твърде нетърпелив и иска да се докаже твърде много пред публиката - което води до катастрофа всеки път.

Пилотът на Ferrari би искал един ден да завърши на Гран при на Монако и ако това също е възможно първо, тогава това разбира се би било чудесно за Monegask. Но какъв е шансът този уикенд Шарл Льоклер да вземе победата и по този начин да поеме лидерството в шампионата от Макс Верстапен?

Image
Image

Предимство на Ferrari

Шампионатът на Формула 1 се люлее напред-назад. Първоначално битката изглеждаше спечелена след два DNF-а за Верстапен, но след Имола и Маями, отборът на Ред Бул Рейсинг внезапно изглеждаше, че има надмощие. На Голямата награда на Испания, Ferrari добави редица значителни подобрения към F1-75, давайки на колата на Scuderia да изглежда, че има предимство. За съжаление на Шарл Льоклер имаше проблем с мотора му в Барселона, който му попречи да стигне до финала.

С колата Ferrari изглежда има добри документи за Гран При на Монако. В първите няколко състезания вече видяхме, че отборът на Маранело има надмощие, когато става дума за бавни завои в сравнение с Ред Бул – а сега Монако е пълен с бавни завои.

F1-75 също има повече ускорение, което позволява на колата да излиза от завоите по-бързо. RB18 обикновено компенсира тази разлика на дългите прави, където отборът на Верстапен е по-добър. Монако има само доста къса права, което означава, че Red Bull никога не може да достигне максималната си скорост.

Image
Image

Изненади в Монако

Когато става въпрос за колата, нещата изглеждат добре за Шарл Льоклер. Монако просто не е Монако, ако не предстоят няколко изненади. По този начин Mercedes може да участва отново в битката и дори има възможности за Alfa Romeo. Швейцарският отбор има най-късото междуосие от всички и следователно беше най-бързият в бавния шикан в Испания.

След това има и възможност за дъжд по време на Гран При на Монако в неделя. Състезанието обикновено вече е богато на катастрофи по тесните улици, но ако към това добавите и силен дъжд, достигането до финалната линия става доста предизвикателство. Дали Шарл Льоклер най-после ще успее да финишира в Монако и евентуално да вземе победата, ще видим в неделя от 15:00 часа, когато започва състезанието.

Популярна тема