Бивш пилот от F1: „Льоклер е частично виновен за гафа на Ferrari“

Съдържание:

Бивш пилот от F1: „Льоклер е частично виновен за гафа на Ferrari“
Бивш пилот от F1: „Льоклер е частично виновен за гафа на Ferrari“
Anonim

Уличната писта на Монако е неразривно свързана с Формула 1, но пистата също е печално известна. В Монако е почти невъзможно да се изпревари, особено с широките коли, използвани днес. Това беше ясно в миналото от Даниел Рикиардо, който спечели, докато скоростната му кутия беше частично дефектна и следователно изключително бавна.

Ако заемете първа позиция в Монако, е почти сигурно, че ще спечелите и Гран При. Шарл Льоклер се смяташе за късметлия, след като успя да паркира превъзходно колата си на първо място в събота. Но поради грешка на Ferrari по време на състезанието, Monegask трябваше да изчака съотборника си Карлос Сайнц в бокса.

Льоклер също ли е виновен за гафа?

Льоклер тогава мърмореше по радиото и очевидно беше бесен на отбора си след състезанието. Според бившия пилот от Формула 1 Ян Ламерс, Льоклер е само частично виновен за грешката, казва той в подкаста NOS Formula 1.

Дан е точно това, което направи Карлос Сайнц. Докато и двамата пилоти на Red Bull Racing, и Leclerc преминаха първо от гума за пълно мокро към гума intermediate, Sainz избра да премине направо към твърда гума. Според Ламерс Льоклер трябва да сложи ръката си в собствената си пазва, защото изборът да се следва сляпо стратегията на Ферари е „произходът на грешката“.

Популярна тема