Ред Бул кара ли незаконен автомобил във Формула 1?

Съдържание:

Ред Бул кара ли незаконен автомобил във Формула 1?
Ред Бул кара ли незаконен автомобил във Формула 1?
Anonim

След Гран При на Азербайджан, морските свине са обявени за основен проблем за решаване. Поради това FIA обяви нови насоки, според които колите могат да отскачат само в ограничена степен. Red Bull Racing и Ferrari са категорично против тези нови правила и сега може би е ясно защо.

Според The Race, ФИА разбра по време на разследването на измама, че Red Bull Racing и Ferrari са били креативни с правилата. Например колите ще имат гъвкав под отзад, особено дъската в средата на пода, за да се предотврати образуването на морска свиня. Ред Бул в частност не е имал почти никакви проблеми с овкусяването от началото на сезона.

Подовете на двата отбора ще отговарят технически на правилата, но са по-гъвкави, отколкото е предвидено с новите разпоредби. Съобщава се, че ще има техническа директива, забраняваща подовете от Гран При на Франция, която ще се проведе през уикенда на 24 юли.

Red Bull твърдо се противопоставя на промените в правилата

Кристиан Хорнър не е съгласен с промените в правилата на FIA. Според директора на отбора на Red Bull Racing техническите директиви са само за изясняване на правилата, а не за въвеждане на нови правила по средата на сезона.

Шефът на отбора също заявява, че няма „намерение на правилата“. Според Хорнър книгата с правилници е „бинарно нещо“. Този петък е предвидено двучасово заседание на Комисията на F1, на което ще бъдат обсъдени много неща, което означава, че "два часа може да не са достатъчни".

Популярна тема