Бивш пилот от Формула 1 критикува Льоклер: „Ферстапен не се случва“

Съдържание:

Бивш пилот от Формула 1 критикува Льоклер: „Ферстапен не се случва“
Бивш пилот от Формула 1 критикува Льоклер: „Ферстапен не се случва“
Anonim

Разликата в скоростта между Ferrari и Red Bull Racing е тънка и затова пилотите трябва да работят на авангарда. Една малка грешка може да направи голяма разлика в броя на спечелените точки по време на състезанието. А голяма грешка може да струва скъпо на шофьора.

Това беше доказано в неделя по време на Гран При на Франция, когато Шарл Льоклер удари бариерата в 18-та обиколка. Макс Верстапен беше направил спиране в бокса точно преди това, така че натискът във Ферари беше голям. Според Жак Вилньов този вид грешки са изключително скъпи, защото конкуренцията не ги прави. Той прави това известно в своята колона на Formule1.nl.

Добра перспектива за Верстапен

Междувременно разликата нарасна до не по-малко от 63 точки между Верстапен и Льоклер. С десет състезания до края със сигурност е възможно Monegask да спечели световния шампионат, но това става все по-трудно за младия пилот на Ferrari. Верстапен почти стигна до точката, в която трябва да бъде само втори, което означава, че Льоклер вече няма шанс за титлата в собствените си ръце.

Следователно предстоящото Гран При в Унгария ще бъде важно състезание за Ferrari. Това е последното състезание преди лятната пауза и пистата има оформление, което подхожда на F1-75 на Ferrari.

Популярна тема