Ferrari направи нов гаф в Белгия, Леклерк реагира саркастично в Instagram

Съдържание:

Ferrari направи нов гаф в Белгия, Леклерк реагира саркастично в Instagram
Ferrari направи нов гаф в Белгия, Леклерк реагира саркастично в Instagram
Anonim

Въпреки че Ferrari започна сезона перфектно, всичко се обърна за рекордно време. След Гран При на Австралия Шарл Льоклер водеше с 36 точки пред Макс Верстапен, докато холандецът излезе на лятната пауза с преднина от 80 точки. Италианският отбор черпи надежда само от втората половина на сезона.

Тази надежда бързо е попарена, защото Верстапен увеличи преднината си още повече до 98 точки с Гран При на Белгия. Холандецът и Льоклер трябваше да започнат състезанието съответно от P14 и P15, тъй като и двамата са инсталирали нов двигател в колите си.

Leclerc успя да се справи доста добре със своя конкурент в началото, но след откъсване от Verstappen удари спирачките и прегря, Monegask трябваше да спре веднага в бокса. В резултат на това пилотът на Ferrari падна обратно до последното място.

Още проблеми за Ferrari

В крайна сметка Шарл Льоклер успя да се пребори до сигурното пето място. Все пак Ferrari искаше да вземе повече точки с най-бързата обиколка и отборът реши да даде на Leclerc нов комплект меки гуми в предпоследната обиколка. Противоречиво решение, тъй като Льоклер изостана зад Фернандо Алонсо. Пилотът на Ferrari успя да го изпревари отново, но опитът за най-бърза обиколка се провали напълно.

След това се оказа, че Leclerc ще кара твърде бързо в бокса, което води до пет секунди наказание. В резултат Monegask дори завърши на шесто място. В Instagram Leclerc не може да направи нищо повече от това да приема всичко с много сарказъм:

Популярна тема